bolni poslednji pozdravi

"Izgubio sam brata za kojim sam čeznuo ceo život": Potresni oproštaji članova grupe One Direction od Lijama Pejna

Nakon vesti da je popularni pevač poginuo u 32. godini, njegovi prijatelji i kolege iz čuvene grupe jedva su skupili snagu da se obrate javnosti, a njihove poruke slamaju srca.

Grupa One Direction 2012. u Australijifoto: Marianna Massey / Zuma Press / Profimedia

Nekadašnji član popularne grupe One Direction Lijam Pejn umro je na mestu od višestrukih povreda koje su nastale nakon što je pao s terase u Buenos Ajresu, javljaju strani mediji.


Prevač je poginuo u 32. godini, posle pada s trećeg sprata hotela "Casa Sur Palmero", a šef hitne službe Alberto Krešenti objasnio je težinu ozgleda koje je zadobio pevač, poput preloma lobanje.


Poznate ličnosti i milioni obožavalaca od tragičnih vesti se putem društvenih mreža opraštaju od Pejna, a nakon inicijalnog šoka oglasili su se i njegove kolege i prijatelji koji su nekada s njim činili One Direction, jednu od najvećih senzacija u svetu muzike 21. veka.

Poslednja poruka Zejna Malika Lijamu Pejnu


Među prvima se oglasio Zejn Malik, koji je, dobro je poznato, s Lijamom Pejnom često imao vrlo loš odnos, a pokojni pevač je jednom prilikom izjavio da "ima mnogo razloga da mu se Zejn ne dopada, ali i mnogo razloga da uvek, uvek bude na njegovoj strani". Kako su najpre otkrili izvori bliski Maliku, njemu je pozlilo nakon vesti o Pejnovoj smrti i bližnji ne smeju da ga ostave samog.

 


Lijame, obraćam ti se naglas u nadi da ćeš me čuti, ne mogu, a da ne pomislim sebično da smo mogli da imamo još toliko razgovora u životu. Nikad nisam stigao da ti zahvalim što si mi pomogao u najtežim trenucima. Kad mi je nedostajala kuća kao 17-godišnjaku, ti si uvek bio tu s pozitivnim pogledom na svet i uverljivim osmehom, dao si mi do znanja da si mi prijatelj i da sam voljen – poručio je Zejn.


Iako si bio mlađi od mene, uvek si imao više razuma, bio si svojeglav, pun mišljenja i nije te bilo briga kad kažeš ljudima da nisu u pravu. Iako smo se nekoliko puta zbog toga svađali, uvek sam te u tajnosti poštovao zbog toga – istakao je i dodao:


Kada je u pitanju muzika, bio si najkvalifikovaniji u svakom smislu. U poređenju sa tobom, nisam znao ništa, bio sam dete, a ti već profesionalac. Uvek sam bio srećan što sam znao, da bez obzira na to šta se desi na scei, uvek smo mogli da računamo na tebe da znaš kuda da navedemo brod sledeće.

 


Izgubio sam brata tvojim odlaskom i ne mogu da objasnim šta bih dao samo da mogu da te zagrlim poslednji put i da kažeš "zbogom", da sam te voleo i poštovao. Pamtiću sve uspomene sa tobom u svom srcu. Ne postoje reči koje objašnjavaju kako se sad osećam, osim da sam opustošen bez granica – napisao je i zaključio:


Volim te, brate.

Poruka Luja Tomlisona Lijamu Pejnu


Luj Tomlison, još jedan član grupe One Direction, takođe je istakao da je ostao bez brata.


Užasnut sam što ovo pišem, ali juče sam izgubio brata. Lijam je bio neko na koga sam ugledao svaki dan, tako pozitivna, duhovita i dobra duša – počeo je.

 


Prvi put sam sreo Lijama ​​kada je on imao 16, a ja 18 godina, istog trenutka sam bio impresioniran njegovim glasom, ali što je još važnije, kako je vreme prolazilo, dobio sam šansu da imam ljubaznog brata za kojim sam čeznuo ceo život. Lijam je bio neverovatan autor, sa izvrsnim smislom za melodiju, često smo razgovarali o tome da se vratimo zajedno u studio kako bismo pokušali ponovno da stvorimo hemiju pisanja koju smo izgradili u bendu.


On je dodao da je Pejn bio "najvažniji član One Direction".


Njegovo iskustvo iz mladosti, njegov savršeni zvuk, njegova prisutnost na pozornici, njegov dar za pisanje. Spisak se nastavlja. Hvala što si nas oblikovao – istakao je i obratio se pokojnom prijatelju, naglasivši da će brinuti o njegovom sinu Beru.

 


Poruka za tebe, Lijame, ako slušaš... Osećam se neverovatno srećnim što sam te imao u životu, ali stvarno se borim s idejom da ti kažem zbogom. Tako sam zahvalan što smo se još više zbližili otkako smo razgovarali telefonom satima, prisećajući se svega, hiljade neverovatnih uspomena koje smo imali zajedno je luksuz za koji sam mislio da ću imati sa tobom ceo život. Voleo bi da ponovo delim pozornicu s tobom, ali to nije moguće – napisao je i dodao:


Želim da znaš da ću Biru ako mu ikada budem potreban, biti ujak koji mu treba u životu i pričati mu priče o tome koliko je njegov tata bio neverovatan. Voleo bih da dobijem šansu da se oprostim i kažem ti još jednom koliko sam te voleo. Pejno, moj dečak, jedan od mojih najboljih prijatelja, moj brat, volim te, druže. Lepo spavaj – zaključio je.

Poslednji pozdrav Harija Stajlsa


Popularni pevač oglasio se izrazivši veliku tugu.

 

Hari Stajls na dodeli Gremijafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Skrhan sam zbog Lijamove smrti. Njegova najveća radost bila je da usrećuje ​​druge ljude i bila je čast biti uz njega dok je to radio. Lijam je živeo širom otvoren, otvorenog srca, imao je životnu energiju koja je bila zarazna. Bio je nežan, pun podrške i pun neverovatne ljubavi. Godine koje smo proveli zajedno zauvek će ostati među najvažnijim godinama mog života. Uvek ćeš mi nedostajati, moj dragi prijatelju. Srce mi se slama zbog Karen, Džefa, Nikol i Rut i njegovog sina Bera i svih onih širom sveta koji su ga poznavali i voleli, kao što sam i ja – poručio je Hari Stajls.

 


Nijal Horan skrhan posle tragedije


Irski pevač Nijal Horan, još jedan član grupe One Direction, viđen je potom dok je šetao psa sa svojom devojkom Amelijom Vuli nekoliko sati nakon što su objavljene tragične vesti o smrti Lijama Pejna.


On je nosio kačket i naočare za sunce i izgledao potreseno i iscrpljeno.

 

Prva fotogafija Nijala Horana posle smrti Lijama Pejnafoto: MJ-Pictures.com / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pejn je bio u Argentini upravo zbog koncerta Nijala Horana, a ostao je u Buenos Ajresu sam i poginuo dva dana nakon odlaska njegove devojke Kejt Kesidi.
 

BONUS VIDEO

Koliko košta sahrana u Srbiji?