novi detalji

Problematične poruke, optužbe i sunovrat karijere: 4 događaja koji su obeležili poslednju sedmicu života Lijama Pejna

0

U poslednjim danima života pevač je imao mnogo razloga za brigu, otkrivaju strani mediji.

Lijam Pejn na crvenom tepihu
Lijam Pejn na crvenom tepihufoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Britanski pevač Lijam Pejn, nekadašnji član grupe One Direction, poginuo je u 32. godini, javili su strani mediji.


On je stradao nakon pada s terase trećeg sprata hotela "Casa Sur Palmero" u Buenos Ajresu, a trenutno je ispred ove zgrade postavljen crveni šator i u toku istraga.


Dok se poznate ličnosti i fanovi opraštaju od mladog pevača, isplivava sve više detalja o okolnostima njegove smrti, kao i o njegovom životu u poslednje vreme, a ispostavilo se da je protekla nedelja bila posebno teška.

Izdavačka kuća mu je okrenula leđa


Kako sada javljaju mediji, Pejn je nekoliko dana pre pogibije ostao bez ugovora sa svojom izdavačkom kućom. Nakon što se 2016. One Direction raspao, Lijam je potpisao ugovor sa kućom Capitol Records, koja je u vlasništvu kompanije Universal Music, a pred smrt je ova saradnja okončana.

 

Lijam Pejn iz grupe One Direction
Lijam Pejn iz grupe One Directionfoto: EPA-EFE/Vitor de los Reyes

Universal se nije oglašavao tim povodom, ali se saopštenjem oprostio od pevača.


Njegovo nasleđe će nastaviti da živi krozmuziku i bezbroj obožalavalaca koji su ga inspirisali i obožavali – navodi se u izjavi kompanije. – Upućemo iskreno saučešće Lijamovoj porodici i bližnjima.

 

PR tim je digao ruke od njega


I to nije sve, jer je Daily Mail javio da je ranije u oktobru ove godine tim koji se bavio PR-om Lijama Pejna takođe prekinuo saradnju s njim.

 

Optužbe bivše verenice


Sve se dogodilo baš u vreme kada se Maja Henri, bivša verenica popularnog pevača obratila advokatima kako bi poslali Pejnu pismo upozorenja. Ona je ranije ispričala da je njen bivši nastavio da kontaktira s njom nakon raskida, iako je bio u novoj vezi, da ju je zvao neprestano, često s novih brojeva telefona.

 

Lijam Pejn i Maja Henri su dali šansu svojoj ljubavi posle raskida, ali su se ipak ponovo rastali.
Lijam Pejn i Maja Henri su dali šansu svojoj ljubavi posle raskida, ali su se ipak ponovo rastali.foto: CRYSTAL PIX / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nedavno je u jednom podkastu ispričala da je u tim razgovorima stalno pričao o svojoj smrti, što je ona razumela kao pokušaj manipulacije.


Uvek sam imala osećaj da je to njegova manipulativna taktika... Uvek sam se osećala da to radi da bih ga sažaljevala – rekla je Maja Henri u podkastu "The Internet Is Dead". – Stalno mi je slao poruke otkako smo raskinuli, poput "Oh, nisam dobro". Uvek se igrao smrću i bio u fazonu "Pa, ja ću da umrem. Nisam dobro".


Ona je, inače, napisala knjigu o devojci koja se zaljubljuje u poznatog pevača, za koju kaže da je inspirisana njenom pričom. U jednom delu lik pevača kaže svojoj devojci koja je zatrudnela da mora da abortira ako želi da ostane s njim, i to rečima "Abortiraj ili me izgubi".

 

Kontakt s mladim devojkama?


Prethodnih dana su se, takođe, pojavile na društvenim mrežama optužbe da je Lijam Pejn kontaktirao s mladim devojkama preko Snapchat-a i drugih platformi.

 

Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentini
Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentinifoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

 

I sama Maja Henri rekla je da je on "vrebao fanove grupe One Direction jer su mu lojalni", a pojedine devojke su na društvenim mrežama tvrdile da imaju njegove poruke kao dokaz.
 

makonda-tracker