imao je samo 31 godinu

Rodio se i umro – prerano: Neobičan život i strašan kraj mladog pevača čija je smrt šokirala planetu

0

Strani mediji javili su u toku noći da je u Buenos Ajresu u 32. godini poginuo Lijam Pejn, nekadašnji član grupe One Direction.

Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentini
Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentinifoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Mladi pevač boravio je u zemlji zbog koncerta njegovog prijatelja Nijala Horana, kada je pao s trećeg sprata hotela "CasaSur Palmero", piše TMZ, s visine oko 40 metara.


Prema pisanju medija, Pejn se prethodno ponašao agresivno u lobiju hotela i polomio laptop, zbog čega je ispraćen u svoju sobu, za koju je kasnije otkriveno da je demolirana.

 

Vest o njegovoj smrti šokirala je fanove širom sveta, a ispred hotela je postavljen crveni šator i istraga je u toku.

 

Lijam Pejn, nekadašnji član grupe One Direction
Lijam Pejn, nekadašnji član grupe One Directionfoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ko je bio Lijam Pejn?


Lijam Džejms Pejn rođen je 29. avgusta 1993. u Vulverhemptonu, a sin je pedijatrijske sestre i krojača i odrastao je sa dve starije sestre, Nikolom i Rut Pejn. Na svet je došao tri nedelje ranije i često kao dete imao zdravstvene probleme.

Imao je četiri godine kada je otkriveno da mu je jedan bubreg disfunkcionalan, a kao dete je svako jutro i svako veče dobijao po 16 injekcija protiv bolova. Međutim, kako je rastao, počeo je da se bavi sportom, posebno trčanjem i bio član lokalnog atletskog kluba, a trenirao je i boks nakon što je u školi bio žrtva vršnjačkog nasilja.


Mlad se zainteresovao za glumu i muziku, a sa samo 12 godina je postao deo jedne pozorišne trupe i nastupao pred 26.000 ljudi na poluvremenu jednog fudbalskog meča.

 

Lijam Pejn, nekadašnji član grupe One Direction
Lijam Pejn, nekadašnji član grupe One Directionfoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Sa 14 godina, 2008, otišao je na audiciju za "Iks faktor", a potom je ponovo okušao sreću i 2010. Na predlog Nikol Šerzinger je sa Harijem Stajlsom, Nijalom Horanom, Luisom Tomlisonom i Zejnom Malikom osnovao boy band One Direction, koji je potom postao prava senzacija.

 

Grupa je snimila pet studijskih albuma, nastupala širom sveta, a njeni članovi postali su miljenici tinejdžerki iz svih krajeva planete.

 

One Direction
One Directionfoto: EPA/CHRISTOPHER JUE

Međutim, po raspadu benda, u svojoj solo karijeri Pejn nije imao toliko uspeha.

Privatni život Lijama Pejna


Nakon nekoliko veza, s plesačicom Danijel Pizer i svojom drugaricom iz detinjstva Sofijom Smit, Lijam je 2016. počeo da se viđa s pevačicom Šeril Kol, koja je bila članica žirija tokom njegovog učešća u "Iks faktoru". Par je već naredne godine dobio sina Bera, ali su se 2018. razišli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Payne (@liampayne)


Početkom 2019. pevač je bio u vezi sa supermodelom Naomi Kembel, ali ni ona nije potrajala.


Potom je 2019. stupio u vezu s influenserkom Majom Henri, koju je zaprosio 2020. godine, ali su raskinuli 2021, da bi se potom ponovo pomirili i ponovo razišli 2022. Kako su otkrili njeni prijatelji, Maja je u "šoku" posle vesti o njegovoj tragičnoj smrti, a nedavno je ispričala da ju je neprestano zvao s različitih brojeva otkako su se rastali i da se teško nosio s krajem njihove veze.

 


Od oktobra 2022, Lijam je bio u vezi s influenserkom Kejt Kesidi.


Njegovo bogatstvo bilo je procenjeno na 47 miliona funti 2020, a poznato je da je posedovao kuće u Kaliforniji i Sariju, kao i da je pre nekoliko godina odlučio da proda obe, dok je poslednjih godinu dana živeo u Bakingemširu.

 

Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentini
Lijam Pejn pronađen je mrtav u Argentinifoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Otvoreno je pričao o svojim zdravstvenim problemima, naročito o borbi protiv alkoholizma i suicidnih misli. Pre nekoliko godina mu je utvrđen ADHD, dok je u avgustu 2023. bio hospitalizovan zbog infekcije bubrega.

 

 

BONUS VIDEO

"Depresija se često maskira u telesne simptome"

 

makonda-tracker