oktobar sa stilom

Sakriva izrastak & pravi je jesenji šik – pronašli smo frizuru zbog koje ne morate da "visite" kod frizera

U svetu frizura i bojenja kose, tehnike koje olakšavaju održavanje kose, dok istovremeno pružaju željeni izgled, postale su veoma popularne.

Istovremeno budite šik i negovanefoto: Pinterest / Printscreen / HopeKelham

Ukoliko tražite frizuru koja će vam omogućiti da izgledate fenomenalno uz minimalno truda, "root shadow" je idealna tehnika za vas.

 

Ova inovativna metoda bojenja kose donosi prirodan izgled, dubinu i dimenzionalnost, a istovremeno smanjuje potrebu za čestim farbanjem.

 

Bilo da ste zaposlena žena, majka ili jednostavno neko ko uživa u životu, "root shadow" će vam olakšati svakodnevicu i omogućiti vam da uživate u prelepom izgledu svoje kose bez brige o izrastku.

 

Šta je "root shadow"?

 

"Root shadow" tehnika bojenja kose uključuje stvaranje efekta senke na korenu kose. Ova metoda podrazumeva tamniji ton na korenu koji postepeno prelazi u svetlije nijanse duž kose.

 

Glavni cilj ove tehnike je da se stvori prirodan i suptilan izgled koji omogućava da se izrastak ne primećuje, čime se smanjuje potreba za čestim farbanjem.

 

Kako izgleda?

 

Izgled "root shadow" tehnike može varirati u zavisnosti od ličnih želja i tipa kose. U osnovi, koren kose ostaje tamniji, dok se boje na dužinama postepeno menjaju u svetlije tonove.

 

Ovaj efekat može biti vrlo suptilan, sa samo nekoliko tonova razlike između korena i dužina, ili dramatičniji, sa izrazitijim prelazima. "Root shadow" daje kosi dubinu i dimenzionalnost, čineći je privlačnijom i zdravijom.

 

Kako se pravi "Root shadow"?

 

Proces stvaranja "root shadow" efekta obično započinje s tamnijim tonom na korenu. Frizer prvo priprema kosu, zatim nanosi tamniju boju na koren i blago je razmaže prema dužinama.

 

Nakon toga se dodaju svetliji tonovi na dužinama, što omogućava postepen prelaz između nijansi. Ova tehnika zahteva veštinu i iskustvo frizera kako bi se postigao savršen prirodan izgled.

 

Efekat koji se postiže

 

"Root shadow" ne samo da pomaže u maskiranju izrastka, već i stvara iluziju volumena i pokreta u kosi.

 

Ova tehnika može biti posebno korisna za dame sa prirodno tamnijom kosom koje žele da pređu na svetlije nijanse, ali ne žele česte posete salonu zbog održavanja.

 

Za razliku od tradicionalnog farbanja kose, gde se izrastak brzo primećuje i zahteva redovne posete frizeru, "root shadow" omogućava da izrastak izgleda prirodno i neprimetno.

 

Osim toga, "root shadow" može pomoći u ublažavanju kontrasta između prirodne boje kose i boje na dužinama, čime se postiže harmoničan izgled.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Otišla kod frizera, kosa počela da joj otpada usred tretmana