budite u trendu

Prekriva sede, šik je & laska svakoj ženi – pronašli smo frizuru koja će biti apsolutni hit ove jeseni!

1

Specifični splet nijansi spaja korisno i lepo.

Ova frizura je nešto najlepše što možete poneti ovog oktobra
Ova frizura je nešto najlepše što možete poneti ovog oktobrafoto: Pinterest / Printscreen / kmdedo58

Kako sa sobom donosi neke nove trendove i mogućnosti za poigravanje stilovima, jesen je mnogim damama omiljeno godišnje doba.

 

Kada nastupe prohladni oktobarski dani odeća, šminka, ali i frizura dobijaju neko potpuno novo ruho.

 

Ove sezone jedan ton kose biće posebno popularan, a osim što izgleda fenomenalno, ima svoju praktičnu stranu koju će mnoge žene obožavati.

 

 

U pitanju je nekada popularni i nepravedno zapostavljeni ombre, koji se na ulice evropskih gradova vraća na velika vrata. 

 

On je idealna opcija za one žene koje bi sa svojom kosom želele da urade nešto drugačije ili jednostavno prekriju uporne sede, a da pritom ne farbaju celu kosu u jednu boju.

 

Ova tehnika oslanja se na izvlačenje pramenova u sličnim, toplim tonovima koji mogu da vuku od mednih ka tamnom lešniku.

 

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, ne morate farbati svaki sedi pramen svoje prirodne kose, već je dovoljno da ih prigrlite i integrišete u paletu svoje nove frizure.

 

Koji je najbolji način za izvlačenje ombre pramenova?

 

Najlaskaviji način za nošenje ovakve frizure jeste oslanjanje na više boja i senčenje, i to u skladu sa svojim licem.

 

Primera radi, za dame sa izduženim licem, stručnjak za kosu Ma Hoze Lata predlaže nanošenje svetlijih tonova na vrhu koji se prelivaju u tamnije prema krajevima.

 

– Jednostavno, prema karakteristikama svake osobe, boje se mogu prilagoditi kako bi se postigao željeni rezultat – ističe Lata.

 

Po čemu se ombre razlikuje od balajaža?

 

Iako mnogi mešaju ove dve tehnike, one se bitno razlikuju i to se ogleda u tri ključne karakteristike.

 

  1. Suptilnost: Balajaž je znatno suptilnija tehnika od ombrea, koji stvara dramatičniji prelaz između korena i krajeva, te je daleko upečatljivija i smelija promena.
  2. Prirodnost: Balajaž daje mekši efekat, dok je ombre prodoran i jasno ističe pramenove.
  3. Više opcija: I u ovom slučaju ombre prednjači, jer nudi daleko veći izbor nijansi i boja koje se zajedno savršeno mogu stopiti u jednu harmoničnu celinu.

 

Tonove ombrea možete kombinovati po sopstvenoj želji, a naročito kada je u pitanju uklapanje sa sedima.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslušajte trenera Dženifer Lopez

 

makonda-tracker