precizno & detaljno

Nedeljni horoskop donosi zaokrete i promene: Astrološka prognoza za svaki znak Zodijaka (od 14. do 20. oktobra)

Sudeći prema predviđanjima astrologa, pred nama je uzbudljiva sedmica. ko treba da pazi na ishranu, kome se spremaju promene na emotivnom planu, a ko bi mogao da napreduje na poslu?

Strelčevima stiže odlična ponuda ove nedeljefoto: Iryna Imago/Shutterstock

Dnevni horoskop piše Olga Savić.

 

OVAN


Hrana

Bilo bi najbolje da je vaša ishrana sastavljena od lako svarljivih namirnica i jednostavnih obroka. No, malo će vas povući apetiti a malo i nervoza, pa nemojte posle da se žalite na bolove u želucu, nadimanje.


Ljubav
Bilo bi baš baš fino kada biste voljena osoba i vi umeli da se ugrizete za jezik u pojedinim momentima. Mnogo bi vam bila mirnija glava oboma, a da ne pričamo o tome da bi se na ovaj način izbegle kojekakve tenzične situacije koje kod nekih parova mogu otići u pravcu zaista burnih rasprava, a u nekim slučajevima čak dovesti i do prekida. Neka ne lete tanjiri i bezveze reči – možete vas dvoje mnogo bolje od toga. Slobodni Ovnovi – pravi dani za ljubavno – seksualno zapaljivanje, za to da vam neko zavrti mozak i ostavi vas bez teksta. U ljubav se sada uleće naglavačke, jer srce želi što srce želi.


Posao
Imaćete problem sa uklapanjem – obaveze i dogovori će vas razvlačiti na sto strana, kolegijalno okruženje će biti kao nemirno more, odnosi sa saradnicima i poslovnim partnerima previše zamarajući i energetski trošeći po vas, pare će stizati pa odlaziti, porodica i familijarne aktivnosti cimati – a vi ćete u svemu tome trebati nekako da se uglavite i sve postignete. Da li je izvodljivo? Pa naravno da jeste – samo stoji da će vam zaista biti potrebni svi kilometri živaca koje posedujete.


Zdravlje
Umor i živčanost. Bežite negde za vikend da iskulirate od svega.

BIK


Hrana
Sa svog menija sklonite namirnice koje opterećuju varenje a okrenite se ishrani sa dosta povrća, namirnica bogatih gvožđem. Prijaće vam i mlečni proizvodi, naročito svi sirevi.


Ljubav
Intenzivnost koja trenutno postoji između voljene osobe i vas će vam čas prijati, a čas učiniti da se nakostrešite. Jer, kao što ćete se intenzivno voleti, isto tako ćete intenzivno ići na živce jedno drugom. Ovaj „živčani“ element ne vuče koren iz vašeg odnosa, već iz milion i jedne situacije koja se dešava i voljenoj osobi i vama – a koja se preliva u vašu vezu i donosi te povremene brzopotezne rasprave. Savet bi bio – više se volite, a manje tražite „dlaku u jajetu“. Slobodni Bikovi – ovo može biti prilično ljubavno vruća sedmica za vas. Ona varijanta – jedan susret menja sve, privlačnost kao grom iz vedra neba.

 

Posao
Jedna vrlo dinamična nedelja je pred vama (da, to je što ste pomislili – „dinamično“ označava da će poslovnih iznenađenja i petljancija biti koliko ti duša ište). I protekla sedmica je donela dosta nervoze na poslu, pa ukoliko su neki kolegijalni odnosi uzdrmani – bilo bi dobro da se sada spušta lopta, jer ste jedni drugima potrebni. Previše je obaveza i promena na dnevnoj bazi da biste sve to uspeli sami da izvučete – potrebni su vam ljudi sa kojima ćete, zajedničkim snagama – isploviti na pravi način iz ove sedmice.


Zdravlje
Stres, hormoni, urogenitalni trakt a ni imunitet nije sjajan.

 

Vodolijama u ljubavi ide gore-dole sredinom oktobrafoto: Shutterstock / sun ok

BLIZANCI


Hrana
Da biste popravili imunitet i osećali se bolje, pored više sna i odricanja od loših navika, trebali biste da i ishranu dovedete u red. Uvedite više ribe i svežeg povrća, a prijaće vam I variva, čorbe, supice.


Ljubav
Ponekad ravan a ponekad truckav put pred voljenom osobom i vama je u ovoj sedmici. Kad ste u „ravan put“ fazi onda ćete se lako razumeti i još lakše uklapati, onda ćete pronalaziti mnogo što krupnih što sitnih razloga za zadovoljstvo i smeh. No, kada je truckava faza pred vama – onda će umeti da sevaju varnice – a pogotovo vi ćete umeti da budete naelektrisani. Nemojte nervozom kvariti ni partnerov ni svoj ugođaj. Slobodni Blizanci – postoji zainteresovanost, ali isto tako postoji i nemir (možda zato što je ova osoba uspela da vas probudi i pokrene vrlo intenzivno vaša osećanja i strasti).


Posao
I na dalje postoji borba kada su finansije u pitanju, ali ta borba nikako da da one prave rezultate. Nisu toliko problematični prilivi, već sve ono gde vam novac odlazi – a povremeno možete imati osećaj da postoji sto rupa koje nikako ne uspevate da u potpunosti zatvorite. Neplanirana zarada sredinom sedmice. Što se poslovnog dela tiče – više ste posvećeni obavezama i organizovaniji, pa će se iste lakše i završiti. Tempo dnevnih aktivnosti hoće biti pojačan, ali ćete imati dobar odnos sa kolegama.


Zdravlje
Nešto slabiji imunitet, moguće su prehlade.

RAK


Hrana
I sami znate da kod vas apetit zavisi od raspoloženja, a ona će sada biti jako promenljiva. Generalno gledano – trebali biste da izbegavate zaprške I začine, peciva od belog brašna I da umanjite unos slatkiša.


Ljubav
Pomalo nemirna, prenaglašenim osećanjima prožeta nedelja. Možda nemiri neće imati koren u odnosu sa voljenom osobom (već će biti vezani za poslovni ili porodični segment) ali će se svakako prenositi na vaše ponašanje, pa i na samu vezu u kojoj ste. I dalje traje faza u kojoj emocije jesu na prvom mestu i kod partnera i kod vas i baš iz tog razloga – nemojte bliskost i povezanost koja sada postoji kvariti nekim situacijama koje će se svakako kroz vreme razrešiti. Slobodni – ako postoji novo poznanstvo, ono se lepo razvija. Ukoliko nema nikoga na vidiku, ne brinite – mnoštvo zanimljivih dešavanja je tek pred vama.


Posao
Rakovi su zakoračili u period većih poslovnih dešavanja i odluka. Situacije koje budu aktuelne tokom ove sedmice će vas ubrzati, podstaći da što pre napravite konkretniji iskorak. Nekima od vas sledi voljni (ili nevoljni) prelazak na drugo radno mesto, drugu firmu, drugima će biti aktuelno unapređenje ili pregovaranje o finansijama, neki se mogu odlučiti za pokretanje privatnog posla. Sa nadređenima dosta komplikovana komunikacija, ali je zato sa kolegama pojačano razumevanje i podržavanje.
 

Zdravlje
Potreban vam je dobar san i odmor, kvalitetnija ishrana, fizička aktivnost.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

Jarčevima partnerski odnosi uzimaju mnogo energije ovih danafoto: Shutterstock / Zoran Zeremski

LAV


Hrana
Apetit je dosta jak, zato izbegavajte namirnice za koje znate da su teške za vaš stomak I da će vam doneti probleme sa varenjem. Ne jedite na brzinu, kao da vas neko juri - I preskačite grickalice I slatkiše.


Ljubav
Unutrašnji pritisak – previše sabiranja, oduzimanja, razmišljanja – stvara tenziju i koliko god pokušavali da to potiskujete ili prikrivate, koliko god „navlačili“ pozitivnu fasadu i nasmejano lice – oni kojima je stalo do vas to mogu da primete. To što vas opterećuje može u drugoj polovini sedmice dovesti čak i do situacija da ste svadljivi ili da lako prasnete za svaku sitnicu. Odnos sa partnerom se neće pokvariti, ali bi bilo bolje da drugu stranu poštedite ovakvih situacija. Slobodni Lavovi – upetljali ste se ili u prošlost ili su vam na pameti tajne afere sa zauzetim osobama. Mogućnosti za „čiste“ ili neopterećujuće ljubavi su trenutno male.


Posao
Lavove ovih dana opterećuju važne odluke koje im vise nad glavom ili dogovori koji su se igrom slučaja potpuno zakomplikovali. U jednom trenutku požurujete sebe, u drugom se bojite da ćete brzim reakcijama i brzim potezima doneti više štete nego koristi. Neki vid pritiska na vas postoji sa više strana, a lako je moguće da se vezuje i za finansije i potpuno neplanirane troškove koje morate pokriti brzo. Ovako „zgusnuta“ situacija neće trajati još dugo – možda još par sedmica.


Zdravlje
Stres, umor, smanjen nivo energije.

DEVICA


Hrana
Nastavlja se period u kojem vam je potrebna raznovrsnija i kaloričnija hrana. Sve žitarice, svo povrće i biljna vlakna sada su jako poželjni u vašoj ishrani, a možete pojačati i unos mesa, sireva, jaja.


Ljubav
Nešto na šta se čekalo počeće da se odmotava. Pa ćemo tako imati različite situacije – neke Device ulaze u fazu ozvaničavanja odnosa – bilo da je to kroz dogovor o zajedničkom životu, bilo o veridbi, ulasku u brak. Drugi pak ulaze u fazu pokretanja pitanja koja su do sada bila potisnuta – pa će neko izneti na dnevni red i prekid veze ili početak procesa razvoda, a neko drugi – pitanja koja su važna za stabilnost i napredovanje veze, odnosa. U svakom slučaju, Device su krenule u veliko emotivno sređivanje. Slobodni – postoji osoba ili osobe koje su zainteresovane za vas i pokušavaju da vam se približe.


Posao
Veliko jesenje sređivanje se vezuje i za poslovni segment. Neko će izboksovati sebi povećanje u finansijskom delu, neko će krenuti put unapređenja, neko se ozbiljnije baca u privatne vode, a biće i onih koji će se odlučiti da naprave novi korak i potraže sreću u nekoj drugoj firmi. Generalno gledano – vi lično ste u pozitivnoj fazi – iako obaveza ima i više nego dovoljno – vaša organizovanost i posvećenost je neupitna. Možete očekivati prilično stabilnu finansijsku situaciju u ovim danima.


Zdravlje
Uglavnom dobro – moguće su manje infekcije ili prehlade.

 

U Strelčevima talasaju emocijefoto: Victoria Chudinova/Shutterstock

VAGA


Hrana
Želja za slatkišima, za bogatom i kaloričnom hranom i pojačan apetit i dalje su prisutni kod vas. Pokušajte da odolite slatkim i slanim iskušenjima i da budete odgovorniji prema sebi.


Ljubav
Period dok vaša vladarka Venera tranzitira kroz znak Škorpije (u četvrtak se seli u Strelca) doneo vam je i doneće i ovih dana previše emocija i promena raspoloženja za vaš ukus. Da, sve je to lepo – te emotivne dubine i vrtlozi strasti, taj „volim te-ne volim te“ stil, to da čas sve pršti od strasti a čas sve pršti od tenzije – ali to ipak nije vaš fazon. Da ne pričam o tome da su neki odnosi dovedeni do one tanke, tanušne granice i da je dovoljan bukvalno još jedan korak pa da tikva pukne. Još malo izdržite, za koji dan ćete osetiti priliv znatno bolje energije i osećaj slobode i lakoće. A slobodni – ako se sada zatreskavate ili ulazite u vezu – dobićete mnogo više emotivnih ludila i strasti nego što očekujete. Samo mira niđe.


Posao
A i po pitanjima posla vam se dosta toga nakupilo. Sada su apsolutno mogući preseci jer će neka kap preliti čašu i vi više nećete imati želju ni potrebu da se prilagođavate, balansirate. Naravno da ovo ne znači da će sve Vage sada dići sidro i otići dalje (osim one koje su u međuvremenu već pronašle drugu poslovnu luku), ali znači da nekim ljudima ili u nekim situacijama jednostavno nećete želeti da oćutite. Dosta je nervoze ovih dana vezano za posao, a posebno će vam šefovi ići na živce.


Zdravlje
Idite za vikend negde i iskulirajte. To vam je apsolutno potrebno.

 

Merkur Škorpijama donosi mnogo toga kada uđe u njihov znakfoto: Shutterstock / Max4e Photo

ŠKORPIJA


Hrana
Ako želite da se ugojite, samo nastavite putem kojim ste krenuli. Ukoliko vam to baš i nije namera – onda je zaista vreme da menjate nešto u načinu ishrane…I da se više fizički aktivirate.


Ljubav
Merkur je ušao u vaš znak – i vaše voljeno biće treba da se pripremi, jer će biti „pod lupom“. Svaka, pa i najsitnija promena u ponašanju, izjavama ili postupcima partnera sada će biti sagledavana sa svih strana, duboko analizirana i tek ako prođe sve provere – odobrena. Vi ste po prirodi dosta sumnjičavi, a sada će to biti dodatno pojačano. Takođe – bićete skloni da na sitno podbadate voljeno biće – vama će to delovati kao vrlo simpatično i slatko – a kako će delovati drugoj strani, videćemo po reakcijama. Slobodni – ako ne uspete da se zaljubite u nekog preko ušiju ovih dana, ništa niste uradili.


Posao
Zategnuti odnosi u poslovnom okruženju će biti zategnuti i dalje, s tim što vi sada nećete imati „dlaku na jeziku“ i po kratkom postupku ćete rešavati stvari. Istinu na sto, pa kom opanci a kom obojci. Naravno da ovo može dovesti da se neki odnosi trajno poremete, ali suptilnost trenutno nije vaš fazon. Sa onim osobama sa kojima imate kvalitetnu komunikaciju i saradnju – dodatno ćete učvrstiti i unaprediti odnose. U periodu ste kada ste izuzetno efikasni i organizovani, pa će i rezultati biti više nego dobri.


Zdravlje
Da bi valjalo da se više odmarate – valjalo bi. Ali i da upražnjavate neku blagu fizičku aktivnost.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

Blizanci, pazite na novac!foto: Shutterstock / Alliance Images

STRELAC


Hrana
Potrebno je da jačate imunitet, pa ishranu morate obogatiti medom, svežim voćem –naročito limunom, kivijem, pomorandžama, ananasom, ali i svežim povrćem – cveklom, šargarepom, celerom.


Ljubav
Emocije će se talasati u vama – u jednom trenutku vam donositi sedma neba i vrcave strasti, a u drugom vas vući u nemirne i mutne dubine u kojima čuči sumnja, nesigurnost, ljubomora. Odnos sa voljenom osobom će suštinski biti dobar, ali ćete vi uspevati svoje raspoloženje da pokvarite nemirima. No, od drugog dela sedmice, kada Venera pređe u vaš znak – jedan deo te emotivne težine će nestati, jer će uživanje u lepim dešavanjima sa partnerom prevladati. Slobodni – tajnovite tajne, ljubavna uzbuđenja i avanture trenutno začinjavaju vaš život. Ako vam to srcu godi – onda, samo napred.


Posao
Kada krenete da razmišljate o tome koliko nerešenih i otvorenih pitanja imate – na kratko vas uhvati panika. Sve stvari odjednom ne možete i ne trebate završavati – odredite prioritete i čvrsto ih se pridržavajte, videćete da rešenja postoje i da je moguće stići do njih. Neke promene u poslovnoj svakodnevici, možda u organizaciji posla – vam i neće prijati u prvom trenutku, ali ćete brzo uspeti da se prilagodite. Moguće je dobijanje povišice ili makar neki vid jednokratne novčane isplate, nagrade.


Zdravlje
Mentalno ste opterećeni,fizički ste uglavnom solidno.

JARAC


Hrana
Lagani, ali redovni obroci. I to oni koji su raznovrsni – više mesa i ribe, više žitarica, povrća i voća. Povremeno smućkajte sebi i neki vitaminski koktelčić – kombinaciju limuna, pomorandže, đumbira.


Ljubav
Partnerski odnos vuče dosta vaše energije ovih dana. Ukoliko je vaša priča suštinski stabilna, uz dobru komunikaciju i kvalitetno razumevanje i organizaciju – sve će se ipak posložiti baš kako treba, na svoje mesto. No, naravno – imamo i one priče kojima ovaj period uopšte ne prija, u kojima umesto truda da se situacija stabilizuje – samo nova i nova pitanja izlaze na dnevni red, a rešenje se ne pronalazi. U nekima od ovih odnosa baš u narednih desetak dana može doći i do odluke o prekidu. Slobodni Jarčevi – vaš društveni život je dosta aktivniji, a moguće je i da vam neko baš „zapadne za oko“.


Posao
I u poslovnoj sferi ovo je period kada neke poslovne relacije mogu biti presečene, pogotovo ako već neko duže vreme postoji intenzivan pritisak. No, isto tako - nekima od vas stižu nove poslovne ponude koje deluju dosta obećavajuće. Generalno gledano - raskorak između privatnih i poslovnih obaveza u ovoj će sedmici biti prilično izražen – koliko god da ste sposobni da se dobro organizujete. Neočekivani finansijski priliv može (makar na kratko) popraviti stanje vašeg kućnog budžeta.


Zdravlje
Usporite, potrebno vam je to.

 

Bikovi treba da paze na ishranufoto: Julia Strekoza/Shutterstock

VODOLIJA


Hrana
Primetili ste da vam je apetit pojačan, ali da se to ne odražava na vašu liniju. No, ovo neće trajati večno. Zato bi bilo dobro da se ustalite u navikama i da izbegavate brzu hranu, testa, grickalice i slatkiše.


Ljubav
Partner vam donosi i raspoloženja i neraspoloženja, nema ravne crte – samo oscilacija. Za ta neraspoloženja možda ste malo i sami krivi – moguće je da previše ozbiljno ili previše lično shvatate neke postupke ili reči dragog vam bića (vi ste nervozni, a partner je u nekom opuštenom fazonu pa vas to iritira). Mogli biste i vi malo da iskulirate, ništa vam ne bi falilo. Ako postoje zaista pravi razlozi za vaše siktanje – onda je i u redu, ali ako ne postoje već samo pravite buru u čaši vode – hajd oladite. Slobodni – flertići, čačkanja – to je ono što vas čeka. Nema prostora za neke ozbiljnije ljubavne teme i priče.

 

Posao
Baš vas onako lepo iritiraju ljudi sa kojima ste u kontaktu ovih dana. Neki su previše brzi, neki previše spori, neki previše zahtevni, neki ne znaju šta hoće i samo troše vaše vreme, neki su nedorečeni, neki pa previše pričljivi....Vaš je zaključak da su svi ludi, a da ste jedino vi normalni. Nije da nema istine (makar jednim delom) u ovom vašem zaključku, ali mogli biste da se zapitate da li ste i vi doprineli ovakvim situacijama. A jeste sigurno. Pošto trenutno nema ni „s“ od suptilnosti u vama – bićete skloni da sve rešavate po kratkom postupku. Samo pazite da ne isečete nešto što vam je potrebno.


Zdravlje
Problemi sa stomakom. Mogućnost povreda.

RIBE


Hrana
Potrebne su vam zdrave kalorije iz mesa, ribe, jaja, mlečnih proizvoda, povrća i voća. Ne one iz čipseva, štapića, brze hrane, slatkiša. Vašoj probavi će prijati banane, smokve, suvo grožđe i šljive.


Ljubav
Ulazak Merkura, partnerske planete u znak Škorpije – pogodovaće vašem odnosu sa voljenom osobom. Komunikacija hoće biti znatno bolja između vas dvoje, ali će se mnogo toga reći i tišinom. Onom lepom tišinom u kojoj govore samo osećanja i pogledi. Da li će u ovoj sedmici biti razloga za povremenu tenziju? Hoće, pogotovo oko finansijskog segmenta, eventualno nekih porodičnih situacija. Slobodne Ribe – ako očekujete nečiji potez ili vi skupljate hrabrost da se pokrenete prema nekoj osobi – sada je i za jedno i za drugo dobar trenutak. Interesantne, neobične i lepe ljubavne prilike su pred vama.


Posao
Malo je verovatno da će vas ovih dana mimoići poslovna užurbanost, stres i neplanirane promene u organizaciji. Što se tih promena tiče – neće one sve biti loše po vas, šta više – mogu vam doneti i solidne dogovore ili nove poslovne prilike – ali će takođe biti povezane sa žurbom i nervozom kod vas. Ipak, sektor koji prednjači (bar po pitanjiu toga koliko živaca ulažete u njega) jesu finansije. Tu kao da su stalno prisutne oscilacije – koliko god da se zaradi, otplovi u nepoznatom pravcu.


Zdravlje
Lakše prehlade.

 

BONUS VIDEO

Strategija dobitnika igara na sreću