pravi specijalitet

Kremasta i aromatična engleska salata sprema se bez mesa & gotova je za 15 minuta – i omiljeni je deo slavske trpeze

Njena bogata tekstura i blagi ukus idealni su za posluživanje uz razna jela ili kao samostalni obrok.

Najlepša slavska salata koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @kuhajipeci

Ova kremasta i ukusna salata savršeni je dodatak svakoj prazničnoj i slavskoj trpezi.

 

Bezmesna kombinacija povrća čini je osvežavajućim izborom koji će oduševiti sve vaše goste.

 

Uživajte u jednostavnom receptu koji će postati omiljen na vašem stolu!

 

Sastojci:

 

  • 200 g kupusa
  • 150 g šargarepe
  • 1 praziluk 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 pakovanje pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • malo bibera

 

Priprema:

 

  1. U posudu dodajte suve sastojke: 200 g sitno iseckanog kupusa, 150 g rendane šargarepe i sitno iseckan praziluk.
  2. Dodajte 1 kašičicu soli i dobro promešajte suve sastojke.
  3. Zatim dodajte 2 kašike maslinovog ulja, 1 pakovanje pavlake i 2 kašike majoneza. Po želji dodajte malo bibera.
  4. Ponovo sve dobro izmešajte kako biste sjedinili sve sastojke i dobili kompaktnu masu.
  5. Posudu sa salatom ostavite u frižideru neko vreme da se ohladi, a potom servirajte.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za prave sremačke salčiće!