prava poslastica

Najlepša krem torta koju ćete probati – miluje sva čula, sprema se bez rerne & gotova je za samo 15 minuta!

Uz jednostavne sastojke i minimalno truda, uživaćete u savršenom ukusu ove poslastice.

foto: Youtube / Printscreen / @cakes.cookrate

Ako ste u potrazi za brzom i ukusnom poslasticom, ova kremasta torta bez pečenja idealan je izbor.

 

Priprema traje svega 15 minuta, a rezultat je dezert kojem niko neće moći da odoli.

 

Kombinacija kremastog fila i hrskavog keksa osvojiće sve prisutne, bilo da je reč o porodičnom okupljanju ili brzinskom dezertu za iznenadne goste.

 

Sastojci:

 

  • voda 350 ml
  • keks sa aromom vanile 200 g
  • slatka pavlaka 500 ml
  • šećer u prahu 100 g
  • maskarpone 500 g bela čokolada 150 g
  • hrskava čokoladica sa kremastim punjenjem 3 kom

  • čokoladni krem po izboru 150 g

  • mlečna čokolada 20 g

 

 

Priprema:

 

  1. Pleh/kalup obložite providnom folijom. U jednu posudu sipajte toplu vodu, pa umačite kekse jedan po jedan i slažite tako da prekriju dno dubokog pleha.
  2. U jednu posudu sipajte slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i mutite mikserom. Dok još nije skroz gusto, dodajte maskarpone, pa opet miksujte dok se ne zgusne. Podelite masu po pola u dve posude.
  3. U prvu posudu dodajte istopljenu belu čokoladu i dobro umešajte. Zatim tako dobijenu belu kremu premažite u debljem sloju preko keksa u plehu. Preko toga naređajte izlomljenu čokoladicu s punjenjem.
  4. Ponovo premažite belim kremom, pa preko dodajte sloj keksa razmekšanih u toploj vodi.
  5. U posudu sa drugom polovinom slatke pavlake dodajte topljenu mlečnu čokoladu, pa sipajte odozgo preko reda keksa. Dodajte još jedan red keksa, pa još jednom tanje premažite tamnom kremom. Odozgo pospite narendanu čokoladu za lepšu dekoraciju.
  6. Stavite da se ohladi u frižideru i možete jesti. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za sremačke salčiće