brzo, lako & neodoljivo

Mekanije od oblaka, ukusnije od kupovnih: Pogačice Dženifer Garner savršene za doručak ili večeru (MERA NA ŠOLJE)

Ako ne možete da odolite kvalitetnom domaćem pecivu, ovaj recept holivudske glumice je nešto što morate da probate ovog vikenda.

Dženifer Garner obožava da deli s fanovima svoje porodične receptefoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER, Tell E Vision/YouTube Printscreen

Glumica Dženifer Garner poznata je kao jedna od najvećih ljubiteljki čarobnog sveta kuhinje među slavnima, a iako sebe ne smatra najboljom kuvaricom, ona ne krije da uživa pripremajući obroke svojoj porodici.


Najveću radost pruža joj priprema peciva, kojima ne može da odoli i zbog kog je prinuđena da provodi više vremena u teretani, a Dženifer s fanovima nesebično deli svoje recepte.


Svoje simpatične snimke koje objavljuje na Instagramu nazvala je "Kobajagi kulinarski šou", a jedan od recepata koje je delila jeste i ona ja domaće pogačice koje se prave prilično jednostavno.

Sastojci:

 

  • 1 ¼ šolje mleka (oko 280 ml)
  • ¼ šolje vode (oko 60 ml)
  • 4 kašike putera na sobnoj temperaturi + još jedna za premazivanje pečenih pogačica
  • 2 kašike šećera (Dženifer koristi granulirani)
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 veliko jaje
  • 1 ¼ kašičica soli
  • 4 ¼- 4 ½ šolje brašna (malo više od 500 g)

 

Dženifer Garner obožava da deli s fanovima svoje porodične receptefoto: Tell E Vision/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Zagrejte mleko u šerpi na srednjoj vatri dok ne počne da se diže para, pa sipajte u činiju i dodajte vodu, otopljen puter i šećer, pa dobro promešajte i ostavite da se prohladi.
  2. U to umešajte kvasac i ostavite da odstoji 5-7 minuta dok smesa ne bude penasta.
  3. Potom dodajte jaje, so i postepeno sipajte brašno malo po malo, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete mekanu i lepljivu loptu, a po potrebi dodajte još brašna, ali ne preterujte (treba da ostane vrlo meko).
  4. Mesite 5-6 minuta, dok testo ne bude mekano i glatko, pa pokrijte i ostavite na toplom mestu na oko sat vremena, dok se ne udvostruči.
  5. Podelite testo na 12 jednakih delova, pa od svakog napravite lopticu. Ređajte ih po plehu koji ste obložili pek-papirom ili podmazali, a vodite računa o tome da između njih bude razmak, jer će još nadoći. Pokrijte providnom folijom i ostavite na još sat vremena.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, na srednjoj rešetki, oko 15-20 minuta, odnosno dok ne bude zlatne boje. Čim izvadite, namažite pogačice otopljenim puterom.

Pogledajte kako Dženifer Garner pravi ove pogačice.

BONUS VIDEO
RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine