teški dani su iza nje

Dobro joj pogledajte ruke: Detalj na Kejt Midlton za koji svi veruju da je posledica hemioterapije

Supruga princa Vilijama vratila se kraljevskim dužnostima i izgleda kao i ranijih godina, ali jedna sitnica otkriva da je Kejt prošla kroz vrlo težak period.

Kejt Midlton, princeza od Velsafoto: Danny Lawson-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, posetila je juče sa suprugom princem Vilijamom žrtve napada nožem u Sautportu, što je njeno prvo zvanično pojavljivanje po završenom lečenju raka.


Princeza se konačno vratila svojim kraljevskim dužnostima, nasmejana i elegantna kao inače, a mnogi komentarišu detalj koji su primetili na njenim snimcima i fotografijama objavljivanim tokom hemioterapije.


Naime, Kejt Midlton više ne nosi svoj prepoznatljivi verenički prsten, piše People.

Ona je nosila četiri prstena, među kojima su njen azlatna burma od večškog zlata, Annoushka prste koji joj je princ darovao nakon rođenja njihovog prvog deteta princa Džordža, jedan dijamantski prsten i novi komad nakita od dijamanata i safira koji je primećen u video-saopštenju kojim je otkrila da je završila lečenje.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa, nosila je 4 prstena u svom prvom zvaničnom pojavljivanju po povratku na posao.foto: Danny Lawson-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Veruje se da princeza od Velsa više ne nosi verenički prsten jer je smršala tokom hemioterapije, pa joj veličina više ne odgovara, a lekari ističu i da je možda morala da skine nakit za vreme lečenja.


Hemioterapija može da izazove zadržavanje tečnosti u rukama, zbog čega mnogi pacijenti prilikom lečenja od raka moraju da skinu prstenje – rekao je jedan onkolog u avgustu za britanski Hello!, istakavši da hemioterapija može da izazove i iritacije kože, pa nošenje prstenja može da bude izrazito neprijatno.


Verenički prsten Kejt Midlton


Poznato je da je princ Vilijam zaprosio Kejt vereničkim prstenom njegove pokojne majke princeze Dajane, 2010. godine, tokom boravka u Africi.

 

 

Kejt Midlton je od princa Vilijama dobila prsten koji je princ Čarls kupio princezi Dajani pred veridbufoto: EPA/STR

Kada su tadašnji princ Čarls i mlada ledi Dajana Spenser objavili dasu vereni, davnog 24. februara 1981, na prstu Dajane Spenser sijao je skupoceni prsten koji danas nosi Kejt Midlton, supruga njenog starijeg sina Vilijama.

Zapanjujući prsten ima cejlonski safir od 12 karata, a oko njega se nalazi 14 dijamanta – objasnio je za Express jednom prilikom juvelir Maksvel Stoun.


Britanska javnost bila je oduševljena ovim komadom nakita, iako je senku na njega pomalo bacilo to što princ Čarls i princeza Dajana nisu poštovali tradiciju pri njegovom odabiru.


Umesto da odabere prsten iz neprocenljive kraljevske zbirke, Čarls je Dajani poklonio prsten koji je sama odabrala iz kataloga juvelirske kuće Garrard. To je značilo da baš svako na svetu može da ima identičan prsten kao princeza od Velsa i, kako se tada mislilo, buduća kraljica – doduše, svako ko ima veoma, veoma dubok džep.

 

Kejt Midlton već neko vreme ne nosi verenički prstenfoto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Pošto je tada buduća princeza od Velsa pokazala svoj verenički prsten, u svetu je prodaja plavog safira skočila za oko 300 posto, što se navodno nije dopalo kraljevskoj porodici, koja nije želela da princeza ima prsten koji je tako lako dostupan.


Nakon Dajanine smrti, njeni sinovi Vilijam i Hari nasledili su njen nakit, a dogovorili su se da će verenički prsten njihove pokojne majke pripasti onome koji prvi pronađe ženu svog života.

 

Kako je princ Vilijam prvi zaprosio Kejt i venčao se njom 2011. godine, danas ovaj prsten nosi ona, dok se princ Hari oženio bivšom glumicom Megan Markl tek sedam godina kasnije.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu na krunisanju?