suva klasika

Uz farmerke, suknje, haljine... Čizme koje Kejt Midlton nosi najmanje 20 godina su remek-delo jesenje mode za svaki dan

0

Omiljene čizme princeze od Velsa jednostavnog su, ali vrlo upečatljivog dizajna, braon boje i lako se uklapaju u svaki stajling, iako ih ona najradije nosi uz skinny farmerke i maslinste parka jakne.

Kejt Midlton često nosi svoje omiljene Penelope Chilvers braon čizme, stare bar 20 godine, uz uske farmerke, džempere i maslinaste parke, kao prilikom posete Duramu 2021. godine
Kejt Midlton često nosi svoje omiljene Penelope Chilvers braon čizme, stare bar 20 godine, uz uske farmerke, džempere i maslinaste parke, kao prilikom posete Duramu 2021. godinefoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, jedna je od najvoljenijih članica britanske kraljevske porodice, a ona je inspiracija za žene širom sveta iz više razloga.


Jedna od stvari, uz zavidno obrazovanje i dugogodišnji humanitarni rad, kojima princeza može da se pohvali jeste izuzetan odevni stil, koji je doveo do nečega što su mediji nazvali fenomenom "Kejtin efekat".


Naime, baš sve što životna saputnica budućeg britanskog kralja obuče rasproda se odmah, ali ništa ode s rafova i iz magazina tako brzo kao njene omiljene čizme.

 


Čuvene stare čizme Kejt Midlton


Visoke čizme s potpisom dizajnerke Penelope Čilvers videli smo mnogo, mnogo puta otkako smo prvi put čuli za Kejt. Nosila ih je prilikom kraljevskih obaveza u prirodi sa svojim suprugom, u raznim ležernijim jesenjim i zimskim prilikama, pa i mnogo pre udaje za princa Vilijama.

Svakako je najčuvenija fotografija na kojoj mlada Kejt Midlton 2004. godine nasmejana pozira ispred Palate Blenhajm tokom "Sajma igara".

 

Kejt MIdlton u čuvenim Penelope Chilvers čizmama iz 2004.
Kejt MIdlton u čuvenim Penelope Chilvers čizmama iz 2004.foto: SL/ICE / Capital pictures / Profimedia

Njena fotografija s palatom u pozadini postala je "viralna". Naša nova princeza predstavljena je svetu u svojim čizmama s dugim resama. Ostalo je, kako kažu, modna istorija. Nikada neću zaboraviti taj dan. Telefon nije prestajao da zvoni, naravno, rasprodali smo sve za nekoliko minuta – ispričala je svojevremeno Penelope Čilvers za InStyle.


Jednostavne "jahaće čizme" sežu do kolena i imaju upečatljiv "rad" inspirisan čipkom na vrhu, a Penelope Čilvers ispričala je da je potrebno dva dana da se napravi jedan par ovih čizama.

1 / 6 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Brend je predstavio i varijantu kropovanog dizajna, a zanimljivo je da smo na jednoj starijoj fotografiji primetili da je Kejt kupila isti model i svojoj ćerki princezi Šarlot.

 

Kejt Midlton i princ Vilijam s decom na božićnom portretu 2020. godine
Kejt Midlton i princ Vilijam s decom na božićnom portretu 2020. godinefoto: The Duke and Duchess of Cambridge/Kensington Palace/PA/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuvene čizme Kejt Midlton nose naziv Long Tassel trenutno na sajtu brenda Penelope Chilvers koštaju 475 funti, odnosno skotoo 568 evra. Do danas ih je princeza od Velsa nosila na bezbroj načina: uz kraće i duže suknje, s farmerkama, u spoju s haljinama svih dužina...

 

 

Međutim, najčešće svoju omiljenu braon obuću nosi sa džemperima, zatim tankim, jesenjim varijantama parka jakni u maslnastozelenoj boji i skinny modelima pantalona i farmerki.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslednja revija Verice Rakočević

 

makonda-tracker