za ceo život

Uskoro slave 60 godina braka, a počelo je – pomalo čudno: Najlepšu ljubavnu priču u svetu slavnih sigurno niste čuli

Već na prvom sastanku, modni mag je konstatovao da je devojka prekoputa njega vrlo čudna, ali ga to nije sprečilo da je odmah pita da se uda za njega.

Ralf i Riki Loren na bejzbol utakmicifoto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kada ste tako dugo u javnom poslu kao što je slučaj s Ralfom Lorenom, deluje nemoguće sakriti svoj privatni život od medija, ali čuvenom američkom dizajneru to ipak polazi za rukom.


Kreator iza sebe i karijeru dugu više od šest decenija, a za to vreme je dostigao status jednog od najcenjenijih ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama i, svakako, tamošnjoj bogatoj modnoj industriji.


Za to vreme je Loren sarađivao s nekim od najlepših žena 20. i 21. veka, družio se s modelima, pevačica, glumicama... i uvek imao oči samo za jednu.

 

Ralf Loren na jednoj filmskoj premijeri 2019.foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Jedina ljubav Ralfa Lorena


Ralf Loren, rođen kao Ralf Lifšic, ušao je u svet mode veoma mlad, a najpre je radio kao asistent u prodaji kravata.

 

Rešio je, potom da dizajnira kravate, pre nego što se okušao u kreiranju muške odeće, a u međuvremenu je upoznao Riki En Lo-Bir, četiri godine mlađu ćerku austrijskih imigranata Margaret Vitouč i Rudolfa Lou-Bira.

Riki je studirala, radila kao školska učiteljica i povremeno kao plesačica u Bronksu, a nekoliko sati dnevno je bila zaposlena i u kancelariji jednog oftalmologa. Upravo je tu, u čekaonici ordinacije, upoznala Ralfa Lorena 1964. godine, a on ju je odmah pitao da izađu zajedno.

 


Kako su ispričali za Harper’s Bazaar, kreator je došao po Riki svojim zelenim automobilom i izveo je na palačinke u Njujorku, a ona mu je pričala o svojoj ljubavi prema Šekspiru i Čoseru.


Onda sam počela da govorim "Kenterberijske priče", a on je rekao: "Ovo je vrlo čudna devojka, veoma neobična. Prelepa je, ali čudna" – otkrila je Riki.


Dizajner je već te prve večeri zaprosio Riki, a ispostavilo se da je u pitanju velika ljubav jer se par zaista venčao već u decembru te godine, a tokom braka su dobili sinove Endrua i Dejvida i ćerku Dilan.

 


Riki se odmah posvetila porodici i napravila pauzu od studija, ali čim su njihova deca malo porasla, vratila se koledžu i stekla diplomu psihologa, pa je kasnije radila kao psihoterapeut. Napisala je više knjiga o životnom stilu i kulinarstvu, a ima i određeno iskustvo u profesionalnoj fotografiji, koju je takođe studirala nakon udaje.

 

Inspiracija Ralfa Lorena – žena njegovog života


Loren je u međuvremenu izgradio modnu imperiju i počeo da kreira i žensku odeću, a mnogi ne znaju da je njegova najveća muza, uprkos saradnji s najlepšim ženama savremene istorije, uvek bila – Riki Loren.

Moja supruga Riki je moja muza. Njen lični stil i prirodna lepota uvek su bili moja inspiracija – objasnio je pre nekoliko godina.

 

Ralf Loren sa suprugom Riki Lorenfoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kako je jednom prilikom ispričao, ona je bila posebno važna inspiracija u njegovom radu na samom početku, nakon što je osnovao sportski brend "Polo". Tada je manekenke za reklame birao po tome liče li na njegovu suprugu.


Nije mi se dopadala našminkana devojka sa štiklama. Želeo sam devojku u farmerkama i beloj majici podvrnutih rukava, koja nosi jaknu svog dečka. To je devojka koja mene privlači. To je devojka kojom sam oženjen – Riki – ispričao je godinama kasnije Loren u jednom intervjuu.

 

Ralf i Riki Loren slave u decembru 60. godišnjicufoto: EPA/PETER FOLEY

U decembru ove godine, par će proslaviti tačno 60 godina braka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ljubav ne zna za prepreke