igra sudbine

18 godina im je trebalo za prvi poljubac: Život je slavnim glumcima spremio bajku na javi koju nisu mogli ni da naslute

Dok su gradili holivudske karijere i zasnivali porodice s drugim ljudima, čuvnei glumci nisu ni slutili kakva ih ljubav tek čeka... i da će je doživeti s nekim koga znaju.

Danijel Krejg i Rejčel Vajs u filmu "Kuća snova"foto: MORGAN CREEK PRODUCTIONS - Album / Album / Profimedia

Britanski glumac Danijel Krejg (56) neko vreme već nije tajni agent 007 u popularnoj franšizi o Džejmsu Bondu jer je odlučio da se nakon "Nije vreme za umiranje" (2021) ne vrati ovom liku, ali je on i te kako svojim novim projektima senzacija na svakom koraku.


U poslednje vreme se o njemu priča zbog promocije ostvarenja "Queer", za koju je glumac drastično promenio svoj stil, a društvo mu često pravi supruga i čuvena glumica Rejčel Vajs.


Par je godinama preferirao da se ne pojavljuje zajedno u javnosti kako bi sačuvao svoju privatnost, ali ih odnedavno sve češće viđamo kako jedno drugom pružaju podršku u važnim trenucima.

Tako su se zajedno pojavili na nedavnom Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, a potom smo ih videli zagrljene na Nedelji mode u Parizu, gde su britanske zvezde izgledale zaljubljeno kao u prvim danima...

Rejčel Vajs i Danijel Krej na Festivalu u Veneciji 2024. FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Rejčel Vajs i Danijel Krej na Festivalu u Veneciji 2024. FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Rejčel Vajs i Danijel Krej na Festivalu u Veneciji 2024. FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Rejčel Vajs i Danijel Krej na Festivalu u Veneciji 2024. FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Rejčel Vajs i Danijel Krej na Festivalu u Veneciji 2024. FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Velika ljubav Danijela Krejga i Rejčel Vajs


Glumci su se upoznali sada već davne 1992. godine, u londonskom Nacionalnom pozorišnom studiju. Potom su zajedno nastupali u pozorištu i dve godine kasnije i u međuvremenu razvili prijateljski odnos.


Tad nisu bili poznate ličnosti, pa je njihov prvi susret ostao nezabeležen – objasnio je za britanski Telegraph jednom prilikom pisac i novinar Rupert Kristijansen. – Zaplet predstave bio je takav da su oni imali i ljubavne scene, i seksualne susrete, i "golotinju s ukusom".

 

Danijel Krejg i Rejčel Vajs venčali su se u tajnosti 2011, a poznaju se još od 1992.foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Početkom devedesetih, u vreme kada je upoznao Rejčel, Krejg je bio oženjen škotskom glumicom Fionom London, s kojom je dobio ćerku Elu, ali se od nje razveo 1994. Što se tiče Rejčel, ona je devet godina provela s režiserom Darenom Aronofskim, s kojim je 2006. dobila sina Henrija, a zatim su se razišli 2010.


Danijel i Rejčel sve to vreme su bili dobri prijatelji, a 2010. godine im se ukazala nova prilika da pokažu hemiju koja ih spaja. Tokom minulih godina su postali zvezde holivudskih filmova, pa su izabrani za film Džina Šeridana "Kuća snova". Baš u to vreme, glumac se rastao od svoje verenice Sacuki Mičel, poznate producentkinje, da bismo 2011. saznali da su se Danijel Krejg i Rejčel Vajs – venčali!

Oni su sudbonosno "da" izgovorili daleko od svoje rodne Engleske, u Njujorku, a odlučili su se za malo, intimno venčanje kojima su prisustvovali samo svedoci i njihova deca iz ranijih ljubavi. Kako je glumac objasnio, sve je proteklo tako tiho jer "nisu želeli da pokvare stvari", a u istom maniru su nastavili zajednički život – povučeno i daleko od kamera.

 

Danijel Krejg i Rejčel Vajs zajedno su 2018. dobili ćerku Grejsfoto: XactpiX/Splash / Splash / Profimedia

U vreme kada su krunisali svoju ljubav brakom, Rejčel je imala 48 godina, a Krejg 50, pa su mnogi bili iznenađeni vešću da je glumica u drugom stanju.


Danijel i ja smo tako srećni! Imaćemo malo ljudsko biće... – rekla je za NY Times. – Jedva čekamo da upoznamo nju ili njega. Sve je to tako misteriozno!


Njihova ćerka Grejs, čije su ime godinama uspevali da sakriju od javnosti, došla je na svet 2018. godine, a glumica je pričala o tome kako je dugo želela još jedno dete.


Kad sam rodila sina, bila sam sigurna da ću imati najmanje još dvoje dece. Sada, nakon što sam u ovim godinama dobila ćerku, znam da neću imati više dece. Prešla sam starosnu granicu za proširenje porodice – istakla je Rejčel u jednom intervjuu nakon porođaja i istakla da je njeno drugo dete "blagoslov i čudo".

 

Danijel Krejg i Rejčel Vajs venčali su se u tajnosti 2011. godine u Njujorkufoto: EPA/PAUL BUCK

Vajsova je priznala da, iako je to želela, nije ni slutila da će postati mama ukasnim četrdesetim, a nije verovala ni da će ponovo stati pred matičara, sve dok nije zavolela svog starog prijatelja Krejga.


Mislila sam da se nikad neću udati, to je činjenica. Nikad nisam imala takve ambicije, zapravo je bilo suprotno. Nisam mogla da se povežem ni s romantičnim komedijama u kojima je poenta priče brak. Ali onda se to, srećom, jednostavno dogodilo u zrelijem trenutku mog života – objasnila je glumica.


Ona je dodala i da ne želi da priča o svom braku jer je u pitanju ljubav koja se "jednostavno dogodila" i njih od ostalih srećnih parova razlikuje samo to što su poznate ličnosti.


Ne mislim da je naša veza mnogo drugačija od ostalih. Mi smo samo pod okom javnosti – naglasila je.

 

Danijel Krejg i Rejčel Vajs jedan su od omiljenih poznatih parovafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kako je dodala, oni obično razgovaraju o filmovima i predstavama, a zajedno često idu u pozorište i potom diskutuju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpski špijun iza lika Džejmsa Bonda