Ako volite ukus sira i paprike, probajte grčki recept za pikantno predjelo tirosalatu.
Tirosalata je veoma ukusna salata koju možete jesti kao prilog uz ručak ili čak samo sa hlebom, a u grčkoj kuhinji se obožava.
Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo, koje se sprema jednostavno i predstavlja ukusan i pikantan umak neponovljivog ukusa.
Sastojci:
- 500 gr tvrdog sira
- 200 gr kiselog mleka
- četvrt šoljice maslinovog ulja
- 1-2 ljute paprike
Priprema:
-
Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno.
-
Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa ponovo blendajte.
-
Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u ne tako jakom mlazu, uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu.
-
Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Ako volite ukus sira i paprike, probajte grčki recept za pikantno predjelo tirosalatu.