kao u filmu

Nazivala ga je bogom, želela da je ljubi zauvek: Kad je stigla policija, glumica je otkrila da je godinama živela u laži

Pre nego što je upoznala čoveka svog života, oskarovka je četiri godine volela zgodnog i misterioznog Italijana, sposobnog čoveka koji joj je pruži svet na dlanu, samo da bi se ispostavilo da on ima mnogo tajni...

Rafelo Folijeri i En Hatavej rastali su se 2008, a dok ona kaže da se to desilo pre nejgovog hapšenja, on kaže da mu je nekoliko sati pre nego što mu su stavljene lisice glumica rekla: "Voleću te zauvek".foto: VIRGINIA FARNETI / LaPresse / Profimedia

En Hatavej već 12 godina je u braku s glumcem, producentom i biznismenom Adamom Šulmanom, s kojim ima dvojicu sinova, a fotografije ovog skladnog para često kruže društvenim mrežama zbog simpatične zanimljivosti.


Naime, glumičin suprug prilično podseća na lik Vilijama Šekspira na portretu iz 1610. godine, dok je jedan od najvećih dramskih pisaca u istoriji bio u braku sa ženom koja se zvala – En Hatavej!

 


Mnogi kažu da su oskarovka i njen suprug jednostavno sudbinski spoj, a bilo to istina ili ne, ona zaista uživa u braku i ističe da ne očekuje da je muž upotpunjuje, niti da on očekuje da ona upotpuni njega, ali su "zajedno, ipak nešto više".

Velika prva ljubav En Hatavej


Velika ljubav i harmoničan život zaista su nagrada za glumicu, koja nikada nije eksponirala privatnost, ali je pre upoznavanja Šulmana njen ljubavni život dospeo čak i do informativnih emisija, a ne samo do tabloida.


Kada je imala tek 21 godinu, En Hatavej je uplovila u vezu sa četiri godine starijim Rafaelom Folijerijem, kog je upoznala preko zajedničkog prijatelja.

 

Rafelo Folijeri i En Hatavej zajedno su proveli 4 godine.foto: Will Ragozzino / Getty images / Profimedia

Na samom početku nije obećavalo: on je zakasnio na prvi sastanak čak sat vremena, ali se potom iskupio poslavši glumici buket ruža. En, zaljubljena do ušiju, kršila je tih dana svoje pravilo da ne eksponira privatni život i priznala da se "zaljubila na prvi pogled".


On taaaaaako dobro izgleda – rekla je u intervjuu za Vanity Fair. – Izgleda kao bog!


Par je bio nerazdvojan, a zajedno su se često bavili humanitarnim radom, pa je En hvalila Folijerija zbog toga i opisivala njegovo dobročinstvo kao "potcenjeni afrodizijak".


Stvarno, ako želite da impresionirate devojku, vakcinišite neku decu, sagradite neke kuće – našalila se.

 

En Hatavej i Rafelo Folijeri su bili najzapaženiji par na svim događajima koji su okupljali slavne od 2004. do 2008.foto: Stephen Lovekin / Getty images / Profimedia

En i Rafaelo su bili svuda: stizali su da pomognu siromašnim porodicama, šetaju crvenim tepihom iz večeri u veče, skoknu na žurku Oskara de la Rente na Dominikani avionom koji su samo za tu priliku iznajmili za 107.000 dolara...

Šta je zgrešio bivši dečko En Hatavej?


Veza je trajala četiri godine, a u junu 2008. osvanula je vest da je Rafaelo Folijeri uhapšen zbog prevare, pranja novca i zavere.

 

Veza je trajala četiri godine, a u junu 2008. osvanula je vest da je Rafaelo Folijeri uhapšen zbog prevare, pranja novca i zavere. Italijanski biznismen suočio se s brojnim optužbama, između ostalog i da je od Bila Klintona i milijardera Ronalda Barkla prisvojio investicije koje je Rimokatolička crkva želela da kupi u Americi.

 

U to vreme, on je živeo u Tramp kuli u Njujorku, a budućem predsedniku Amerike Donaldu Trampu komšija je bio vrlo drag. Uskoro je otkriveno da je glumica raskinula s Folijerijem samo nekoliko dana pre hapšenja, a Tramp, koji se tih tada često bavio tračevima o poznatima, kritikovao je En Hatavej zbog toga.

 

Rafelo Folijeri i En Hatavej rastali su se 2008, a dok ona kaže da se to desilo pre nejgovog hapšenja, on kaže da mu je nekoliko sati pre nego što mu su stavljene lisice glumica rekla: "Voleću te zauvek".foto: MONIKA GRAFF / Avalon / Profimedia

Nije mu ostala vrlo lojalna, zar ne? Kad je imao mnogo novca, sviđao joj se, ali posle toga joj ne valja, je li? – rekao je za Access Hollywood.

 

Folijeri je tvrdio da je u trenutku hapšenja još uvek bio u vezi s glumicom i da su se čuli pre nego što je lišen slobode.

 

Ispovest bivšeg dečka En Hatavej

 

Te večeri, Eni me je pozvala iz Los Anđelesa, gde je bila na pres-turneji. Pričali smo telefonom deset minuta o tome kada se vraća kući — rekao je Italijan kasnije za Daily Mail. — Ako se dobro sećam, Enine poslednje reči bile su: "Voleću te zauvek" i onda smo prekinuli razgovor. To je bilo u dva ujutro, 24. juna 2008. U šest sati su me uhapsili. Nikad više nisam pričao s Eni.

Kako je tvrdio, nije joj zamerao što ga više nije pozvala.

 

Nikad, nikad, nikad – odgovara Enin bivši na pitanje da li je bio ljut na nju. – Mislim da je donela poslovnu odluku. Odlučila je da je najvažnije da spase karijeru. Nisam ogorčen. Vidite to u mojim očima. Nisam ljut, ali sam bio povređen.

 


Mnogi su požurili sa zaključcima da je glumici bilo poznato šta njen dečko radi, ona je za W Magazine kasnije ispričala da je bila "u šoku". Štaviše, dok se oporavljala od raskida, za Rafaelovo hapšenje je saznala dok je svakodnevno bila pred kamerama, usred promovisanja filma "Uhvati Smarta".


Imala sam osećaj kao da su mi naglo izvukli tepih ispod nogu – priznala je.

 

Epilog bolne prve ljubavi En Hatavej


Kako je kasnije ispričala za Vogue, ona je bila svesna da su Folijeri i ona dve potpuno različite osobe i "da vide stvari drugačije", a kao primer je navela to što je on zamolio kućnu pomoćnicu da baci uveli trešnjin cvet iako je ona mislila da je "lep iako je mrtav".


Na aukciji koja je potom organizovala kako bi se žrtvama Folijerijevih prevara vratio makar deo novca ponuđeni su i neki od predmeta koje je on poklanjao En: minđuše sa safirima i dijamantima od 10.525 dolara, 18-karatna Cartier ogrlica sa smaragdima i biserima, kao i narukvica vredna 8.310 dolara s dijamantima i topazom.

 

En Hatavej prošla je kroz pakao nakon hapšenja njenog bivšeg dečka, a mnogi su se pitali da li je bila upućena u njegove kriminalne radnje.foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Iako je krah njene prve velike ljubavi bio tako šokantan, glumica je morala da nastavi dalje i bude stalno pred kamerama. U narednom periodu glumica je promovisala nove filmove, a u emisiji Elen Dedženeres se osvrnula na svoje potencijalne udvarače uz duhovit komentar:


U situaciji u kojoj sam, samo bih volela da poštuju zakon.

Ona je objasnila da ju je bolno iskustvo zbližilo s porodicom, kao i da oseća da je od tada bolja prijateljica jer je primila toliko ljubavi tokom 2008. da sada zaista ume da je pruži.


To je bilo iskustvo koje me je promenilo na mnogo načina – istakla je.

 

En Hatavej na Met galifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Prema pisanju medija, prilikom racije, policija je uz Folijerijevog stana konfiskovala privatni dnevnik En Hatavej.

 

On je priznao krivicu u oktobru 2008. i osuđen je na četiri i po godine zatvora. Na slobodi se našao u maju 2012, a odmah je deportovan u Italiju.

 

Već 2018, glumičin bivši se vratio investiranju i navodno je danas ponovo u dobrim odnosima s Ronaldom Barklom, koji je u grupi investitora koji su mu pomogli da dođe do 50 procenata FK Calcio Foggia 1920.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako prepoznati internet prevaru