sprema i dokumentarac o njemu

"To je nešto što momak kaže devojci!" Fifti Sent je jedini godinama pričao protiv Didija Kombsa, a sve je počelo ovako

Dok je Šon Kombs bio uvaženi moćnik muzičke industrije i dobijao nagrade za životno delo, reper Fifti Sent često ga je javno vređao i ismevao, a optuživao ga je glasno i za stvari o kojima se i dalje samo spekuliše.

Fifti Sent je godinama brižno negovao svoje neprijateljstvo s Pi Didijemfoto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Otkako je američki hip-hop mogul Šon Kombs, poznatiji kao Paf Dedi i Pi Didi, uhapšen u septembru zbog reketiranja i seks trafikinga, nije se oglasilo mnogo poznatih ličnosti.


U međuvremenu je podneto više desetina novih prijava protiv repera, za silovanja, seksualna zlostavljanja, sipanje droge u piće i brojna druga zlodela, a isplivavaju detalji s Didijevih čuvenih "belih žurki" koje su okupljale sam krem.


Mnogi veruju da su upravo ove zabave, za koje je otkriveno da su se često završavale orgijama, razlog što glumci i pevači koji su se decenijama družili s Kombsom ćute – iz straha da ih je tajno snimio i da može da im ugrozi živote i karijere.

 

Leonardo Dikaprio na "beloj žurki" Pi Didijafoto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedan od retkih koji su i pre i posle hapšenja upirali prstom u Šona Kombsa bio je reper Fifti Sent, koji je poznat po vređanju i ismevanju Pi Didija, a ranije ove godine je objavljeno da on finansira dokumentarni film o Šonu Didiju Kombsu  i da je prava prodao Netfliksu.

Neprijateljstvo Fifti Senta i Pi Didija


Fifti, čije je pravo ime Kertis Džekson, poznaju se još od početka dvehiljaditih, a njihova "drama" počela je pesmom "The Bomb", u kojoj je Fifti sugerisao da Kombs zna nešto o ubistvu repera Notorijusa 1997.


Ko je upucao Bigija Smolsa? Ne kapiramo ih, ubiće nas. Čoveče, Pafi zna ko je gađao tog c**u – repovao je.

 


U narednim godinama oni su u više navrata pominjali i vređali jedan drugog u pesamama, a u međuvremenu je Kombs osnovao brend votke Ciros, dok je Fifti postao zaštitno lice holandskog pića Effen Vodka.


To Pafovo nije votka. To je grožđe i piše da je "napravljeno od votke" – rekao je u podkastu "Drink Champs". – Effen se pravi od holandske pšenice i destilovan je pet puta, pa ima manje šećera, to je pravi način. Ako popijete flašu Ciroc-a, boleće vas glava... Rekao sam vam da sam pametniji!


Fifti  Sent je, uz tu, godinama sugerisao da je reper gej.


Kad izgovara neke stvari, on ni ne shvata da su ženskaste – rekao je svojevremeno i dodao da mu je zbog toga bilo pomalo neprijatno.

 

Šon Kombs, hip-hop mogul poznat i kao Pi Didi i Paf Dedi, suočava se desetinama novih optužbi za seksualne napade, nakon što je sredinom septembra uhapšen u Njujorku.foto: EPA/JUSTIN LANE

– Rekao mi je nešto odavno, na venčanju Krisa Lajtija. Rekao mi je da će da me odvede u šoping. Pogledao sam ga u stilu "Šta si to upravo rekao? Hajde da promenimo temu, čoveče, pre nego što uradim nešto. Nateraćeš me da uništim venčanje". Ne. To je nešto što momak kaže devojci – objasnio je reper.

Uz to, jednom prilikom je na Instagramu komentarisao fotografiju na kojoj Kombs vozi bicikl poručivši da "na tom biciklu nema sedišta".

Didi je kasnije negirao da ima bilo kakav problem s Fiftijem i poručio da ga kolega "voli".


Zar ne vidite da me voli? Stvarno mislite da je to mržnja? Znate vi da me on voli – rekao je tokom gostovanja u "The Breakfast Club"-u.


Godinama su se kretali u istim krugovima, ali Fifti Sent na Kombsove zabave nije išao, i to zato što je o njima čuo dovoljno da shvati da one nisu po njegovom ukusu.


Bilo je opštepoznato da ne idem na Pafijeve žurke i ne radim takva s***a – rekao je letos za Hollywood Reporter.


Na početku Fiftijeve karijere oni su sarađivali, a reper naglašava da je u pitanju bio samo posao i da "nikada s njim nije išao na žurke niti se družio".

 


Kada su ga pitali zbog čega se veliki broj repera i dalje ne oglašava zbog njegovih problema sa zakonom, još mnogo pre nego što je Didi uhapšen, Fifti je sugerisao da je u pitanju krug poznatih ličnosti koje su učestvovale u svemu.


Neki od njih su bili uključeni u žurke, i sami su uživali – tvrdio je autor hita "In da club". – Ne znaju šta ih je snimio da rade i šta je na tim snimcima, pa neće reći ništa, jer su se možda previše zabavljali.

Nakon što je objavljeno da je tokom martovskih racija u Didijevim kućama pronađeno i zaplenjeno 1.000 bočica bebi ulja i lubrikanata, Fifti Sent je objavio fotografiju iz emisije glumice i voditeljke Dru Barimor i poručio:

 

Evo mene u dobrom društvu Dru Barimor i nemam 1.000 bočica lubrikanata po kući.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dokazivanje silovanja bez materijalnih dokaza