miris doma

Najlepše bavarsko pecivo bez kvasca sprema se lako & brzo – gotovo je očas posla, a toliko je lepo da se jede bez ičega

Kad ih izvadite iz rerne, cela kuća će mirisati na sveže pečeni hleb, a vaši ukućani neće moći da im odole.

Ovo je nešto najukusnije što ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @alsothecrumbsplease3878

Ako tražite recept za savršeno hrskave bavarske kifle, koje su spolja zlatno pečene, a iznutra meke i vazdušaste, na pravom ste mestu.

 

Ove kifle spremaju se na poseban način, koristeći tehniku koja im daje autentičnu teksturu i ukus po kojem su prepoznatljive.

 

Priprema nije komplikovana, ali je proces jedinstven i zahteva pažnju kako bi se postigao savršen rezultat.

 

Sastojci:

 

  • 300 g brašna za peciva
  • 200 g integralnog brašna
  • 100 ml toplog mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika žutog šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica ulja
  • 200 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 4 kašičice sode bikarbone

 

Prelepo bavarsko pecivo može doći u obliku zemičke ili kiflefoto: Youtube / Printscreen / @alsothecrumbsplease3878

Priprema:

 

  1. U jednoj posudi pomešajte obično i integralno brašno, toplo mleko, prašak za pecivo, šećer, so i ulje, pa sve dobro umešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
  2. Neka testo odstoji oko sat vremena pokriveno providnom folijom ili čistom krpom, pa ga zatim mesita rukama na brašnjavoj površini.
  3. Podelite na 20 jednakih vekni i od njih napravite po želji oblik kifli, pereca ili zemičke. Krajeve dobro stisnite tako da budu čvrsti.
  4. Veliki lonac napunite vodom, a kada provri u nju ubacite kifle i tu ih držite sve dok ne počnu da izbijaju na površinu. Zatim ih vadite redom i slažite na pleh prekriven pek papirom. 
  5. Pecite na oko 200 stepeni oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, premažite puterom i uživajte. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako da testo brže naraste