mekani kao duša

Tope se u ustima i prave očas posla: Najlepši pileći bataci u pikantnom sosu od piva (RECEPT)

Jednom kada ih budete probali oduševićete se!

Nešto najukusnije što ćete probatifoto: Youtube Printscreen/ Printscreen / @Yummy_Easy_Recipes

Za ukusno jelo koje se topi u ustima i miluje sva čula nije potrebno niti puno vremena niti puno sastojaka.

 

Najsočniji pileći bataci pripremaju se po dobro proverenom receptu, a tajna je u jednom specijalnom sastojku.

 

Sos na bazi piva pruža savršenu harmoniju ukusa koja će učiniti da želite svaki dan da spremate ovaj delikates.

 

Sastojci:

 

  • Pileći bataci 8 kom
  • Luk - 1
  • Soja sos - 60 ml 
  • Med - 4 kašike
  • Mlevena paprika - 1 kašičica
  • Beli luk - 4 čena
  • Pivo - 0,33 ml 
  • Puter - 30 gr 
  • So, biber

 

Priprema:

 

  1. Svaki batak blago zasecite nožem na nekoliko mesta sa obe strane, pa ih dobro začinite solju i biberom, takođe sa obe strane. 
  2. U zagrejanom tiganju istopite puter i dodajte malo ulja kak oputer ne bi zagoreo. Kada se istopi, ubacite batake i pecite po 7 minuta sa svake strane minimum.
  3. U jednu posudu sipajte soja sos, med, mlevenu papriku, sitno seckani beli luk i pivo pa dobro promešajte. Zatim iseckajte crni luk.
  4. Uklonite batake iz tiganja i umesto njih stavite crni luk d amalo prokrčka. Kada postahe kristalast, dodajte pripremljeni sos i ostavite da krčka dok ne provri. 
  5. Zatim dodajte batake i mešajte dok se krčka, sve dok se sos ne karamelizuje, a i bataci zajedno sa njim. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nacionalno jelo Perua