Jednom kada ih budete probali oduševićete se!
Za ukusno jelo koje se topi u ustima i miluje sva čula nije potrebno niti puno vremena niti puno sastojaka.
Najsočniji pileći bataci pripremaju se po dobro proverenom receptu, a tajna je u jednom specijalnom sastojku.
Sos na bazi piva pruža savršenu harmoniju ukusa koja će učiniti da želite svaki dan da spremate ovaj delikates.
Sastojci:
- Pileći bataci 8 kom
- Luk - 1
- Soja sos - 60 ml
- Med - 4 kašike
- Mlevena paprika - 1 kašičica
- Beli luk - 4 čena
- Pivo - 0,33 ml
- Puter - 30 gr
- So, biber
Priprema:
- Svaki batak blago zasecite nožem na nekoliko mesta sa obe strane, pa ih dobro začinite solju i biberom, takođe sa obe strane.
- U zagrejanom tiganju istopite puter i dodajte malo ulja kak oputer ne bi zagoreo. Kada se istopi, ubacite batake i pecite po 7 minuta sa svake strane minimum.
- U jednu posudu sipajte soja sos, med, mlevenu papriku, sitno seckani beli luk i pivo pa dobro promešajte. Zatim iseckajte crni luk.
- Uklonite batake iz tiganja i umesto njih stavite crni luk d amalo prokrčka. Kada postahe kristalast, dodajte pripremljeni sos i ostavite da krčka dok ne provri.
- Zatim dodajte batake i mešajte dok se krčka, sve dok se sos ne karamelizuje, a i bataci zajedno sa njim. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Nacionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )