jednostavni trikovi

Najlepša turska glumica osvojila je srce Bali bega, a evo koje su tajne njenog izgleda – nega za male pare & od kuće

Zvezda omiljenih serija bliži se četrdesetoj.

Mnogi je smatraju najlepšom turskom glumicomfoto: Instagram / Printscreen / evcenf

Fahrije Evdžen (38) važi za jednu od najlepših i najomiljenijih turskih glumica, i to sa punim pravom.

 

Zvezda serije "Kad lišće pada" nije osvojila samo srca publike širom Balkana, već i najvećeg turskog zavodnika Buraka Ozdživita, poznatijeg kao Bali beg.

 

Lepa Turkinja bliži se četrdesetoj godini i svi se pitaju kako je moguće da izgleda još bolje nego što je izgledala u dvadesetim. U nastavku teksta otkrivamo tajne njenog besprekornog izgleda.

 

Kako Fahrije održava savršeno vitku liniju?

 

Jednom prilikom lepa glumica objasnila je kako na zdravo i utegnuto telo zaista utiče više od samo jednog faktora.

 

Kako je istakla, ona vodi računa o ishrani, a svakodnevni treninzi i dugačke šetnje obavezna su stavka u njenom životu.

 

Takođe, ono što već zvuči kao kliše ali je neupitna istina, redovno hidriranje prvi je korak ka zdravom životu, te se Evdženova trudi da u svoj organizam unosi dovoljno vode.

 

– Zdravo se hranim, uglavnom spavam sedam sati dnevno, bavim se sportom i pijem mnogo vode. Kad god mi snimanje dozvoljava, ustajem rano i pešačim kilometrima, to je sjajno za fit formu. Ta mala pravila postala su mi rutina. Zato imam utisak da sa lakoćom održavam i kondiciju, i liniju –rekla je ona.

 

Zvezda turske televizije detaljno je objasnila šta podrazumeva pod zdravim načinom ishrane koji joj u kombinaciji sa ostalim faktorima pomaže da bude fit.

 

– Doručkujem samo musli, a za ručak i večeru jedem mnogo povrća i ribe. Od testa i masnih i prženih jela držim se podalje. Iako nisam spretna u kuhinji, umem da pripremim ono što volim: zapečenu testeninu s povrćem i ribu na razne načine. Slaba tačka mi je čokolada, svaki dan moram da pojedem nekoliko kockica, priznajem bez imalo griže savesti – naglasila je.

 

Šta glumica koristi kako bi joj koža bila čista i zategnuta?

 

Da za blistavu i sjajnu kožu nije potrebno mnogo novca i truda, dokazuje upravo lepa i negovana Fahrije, koja se kune u prirodne maske izrađene od gline, morskih algi i ulja čajnog drveta.

 

– Kad god mi se ukaže prilika, odlazim u amam u blizini moje kuće. To savetujem svima koji me pitaju od čega mi je koža tako čista i blistava. U obaveznu negu spada i stavljanje maski od gline, morskih algi i ulja čajnog drveta. To su prirodni preparata koji podstiču zdravlje i vitalnost kože – objasnila je ona.

 

Ovakve maske možete lako napraviti same kod kuće, za malo para.

 

Takođe, kako bavljenje javnim poslom iziskuje konstantno nošenje višeslojne i teške šminke, glumica se trudi da onda kada ne radi ne nanosi šminku uopšte.

 

Privatno se uopšte ne šminkam jer ne želim da opterećujem kožu koja je tokom snimanja pod teškim naslagama profesionalne šminke i treba joj odmora – rekla je supruga čuvenog Bali bega.

 

Kako je moguće da joj je kosa tako zdrava i blistava?

 

Zahvaljujući svojoj bujnoj i sjajnoj kosi, mnogo puta tokom karijere Fahrije je bila zvezda reklama za šampone i tome slične preparate.

 

Jednom prilikom otkrila je koji je najbolji način da pronađete nijansu koja će vam idealno pristajati i na vama izgledati potpuno prirodno.

 

– Imam bujnu kosu i kad sam birala boju za nju odlučila sam se za onu koja će delovati prirodno i elegantno. Moj izbor je tamnija smeđe, jer je prvenstveno u skladu sa mojim svetlim tenom. Svim ženama savetujem da boju kose biraju prema tenu, a ne prema trendovima, jer će jedino tako delovati prirodno – objasnila je.

 

Za zdravlje kose ima trik koji je nešto luksuznije prirode i definitivno nije za svačiji džep, ali ovde baš kao i kod kože, naglašava da voda ima izuzetno značajnu ulogu.

 

– Da bi kosa bila sjajna i zdrava, pijem dva-tri litra vode dnevno. Uz to jednom mesečno stavljam masku od kavijara. Kavijar stimuliše vlasište i neguje vlasi od korena do vrha, pa je kosa sjajna i jaka. Otkako sam počela da ga koristim, kažu da mi je kosa još lepša – rekla je Fahrije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Emina Jahović sa sinom