preukusno

Najlepši recept za kremastu pastu u belom sosu sa piletinom – italijanski delikates gotov za samo 15 minuta miluje nepce

U samo nekoliko koraka, možete pripremiti obrok koji će vas raspametiti i biti spreman za manje od pola sata!

Najukusnija pasta koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / herzhaftundlecker

Ako tražite brz i jednostavan recept za ukusan obrok, kremasti Alfredo fetućini sa piletinom savršen je izbor.

 

Ova bogata i kremasta pasta u belom sosu idealna je za ljubitelje italijanske kuhinje koji žele nešto što se lako priprema.

 

Piletina daje dodatni sloj proteina i savršeno se uklapa sa blagim, kremastim ukusom Alfredo sosa.

 

Sastojci (za 2 porcije):

● Pileća prsa - 450 g (2 komada)
Pečurke - 200 g
● So, crni biber
● Testenina fetućini - 250 g
● 3 čena belog luka
● Pavlaka za kuvanje - 450 ml
Parmezan - 70 g
● Peršun
● Maslinovo ulje, puter
Maslinovo ulje - 3 kašičice
● Luk - 1 kom

 

Priprema:

 

  1. Piletinu iseckajte na kockice, začinite solju i biberom i stavite da se proprži sa svih strana na vrelom maslinovom ulju. Izručite piletinu u jednu posudu, pa u isti tiganj nalijte još ulja i puter, te stavite da se topi na tihoj vatri.
  2. Na tome propržite sitno seckani luk oko 2-3 minuta, zatim dodajte i iseckane pečurke i sve zajedno pržite 5-7 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, mešajte i pržite oko minuta pa dodajte pavlaku za kuvanje i začinite solju i biberom, mešajte i nek se krčka oko 4 minuta.
  3. Narendajte parmezan i neka krčka još 3 minuta, potom dodajte piletinu i sitno seckani peršun, pa nek sve zajedno krčka još par minuta.
  4. Na kraju dodajte al dente skuvanu testeninu, promešajte i poslužite sa malo narendanog parmezana odozgo. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nacionalno jelo Perua