povukla se

Zamenio ju je njenom 18-godišnjom kopijom: Žena koju je Andrea Bočeli voleo i ostavio danas je velika misterija

Posle deset godina braka i dvoje dece, lepa Enrika i čuveni operski pevač razveli su se, a on je život nastavio s mladom devojkom s kojom danas obilazi svet, dok je Enrika velika enigma.

Andrea Bočeli i sopran Frančeska Majonči na koncertu u Krakovufoto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli, koji danas slavi 66. rođendan, jedna je od zvezda koja ne izlaže svoju privatnost očima javnosti, ali su poznati mnogi detalji o njegovom životu.


Posebno je to slučaj kada se radi o njegovom drugom braku, s Veronikom Berti, koja je od operskog pevača mlađa 26 godina i s kojom je u braku od 2012. i zajedno imaju ćerku Virdžiniju.


Uponali su se 2002. na jednoj zabavi, kada je Veronika imala tek 18 godina, a Bočeli 44. Kako su pričali, Andrea joj je odmah otpevao jednu ariju, što je bio vrlo romantičan način da se započne ljubavna priča.

 

Veronika Berti i Andrea Bočelifoto: EPA / CLAUDIO ONORATI

Svi su bili tu, to je zaista bio predivan trenutak. To je bio najbrži početak veze jer smo se te večeri zbližili – rekao je Bočeli jednom prilikom.

Ono što mnogi zaboravljaju jeste da je tenor u tom trenutku već bio oženjen, a baš te godine je obeležavao deset godina braka. Mnogi su primetili da nova ljubav slavnog pevača prilično podseća na ženu s kojom je bio u braku i imao porodicu...


Šta se desilo s Bočelijevom prvom ženom?


Prva supruga Andree Bočelija je Enrika Čenzati, koju je on prvi put sreo krajem osamdesetih. Pevač se tih dana izdržavao svirajući klavir i pevajući u noćnim barovima i jedne večeri 1987. sreo je 17-godišnju Enriku.

 


Ona se odmah zaljubila u njegov glas i nije im trebalo mnogo vremena da uplove u vezu, iako je Bočeli bio u tridesetoj.


Pet godina kasnije su se venčali, a u braku su dobili dvojicu sinova: Amosa 1995. i Matea 1997. godine.

 


Međutim, posle deset godina braka, Bočeli i ona su se razveli, a pevač je bezbrižno nastavio vezu s Veronikom, kojom se kasnije i oženio.


Enrica Čenzati, koja je i tokom braka preferirala da se ne eksponira u medijima, nakon razvoda je još povučenija, pa se ne pojavljuje na javnim događajima, ne daje intervjue i o njenom životu se ne zna mnogo toga.

 

Koliko je poznato, ona se više nije udavala, a još uvek živi sa svojim sinovima u Toskani.


Deca Andree Bočelija


Kako se pisalo, njihov sin Amos ima "naučnički um", ali je nasledio Bočelijev talentat za muziku, pa je tako 2013. pratio oca na klaviru na festivalu Sanremo.

 

 

I njegov mlađi brat Mateo je pošao muzičkim stopama slavnog oca i svira klavir.

 

Sa ocem je otišao na turneju posle prazničnog albuma 2022, kao i mala Virdžinija, Bočelijeva ćerka iz drugog braka, koja je učestvovala i u snimanju albuma.

 

Andrea Bočeli sa suprugom Veronikom, ćerkom Virdžinijom i sinovima Amosom i Mateomfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tako smo srećni što putujemo svetom – rekao je tada Andrea. – To što će deo moje porodice biti na sceni sa mnom će biti posebno iskustvo. Najbolji božićni poklon koji sam mogao da dobijem.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Jelena Tomašević na koncertu Bočelija u Abu Dabiju