razlika u godinama im ne smeta

Kad su se upoznali on je imao 44, a ona tek 18: Ko je Veronika Berti, 25 godina mlađa supruga Andree Bočelija?

0

Nakon 10 godina zajedničkog braka odlučili su da stanu na ludi kamen 

LJUBAVNA PRIČA ANDREE BOČELIJA I VERONIKE
LJUBAVNA PRIČA ANDREE BOČELIJA I VERONIKE foto: EPA / CLAUDIO ONORATI

Pevač Andrea Bočeli i njegova supruga Veronika Berti Bočeli počeli su da se zabavljaju decenije pre nego što su odlučili da se venčaju 2014. godine.  Par se upoznao 2002. godine kada je Andrea izveo Veroniki serenadu uz posebnu ariju.

 

Sada Veronika radi kao Andrejin menadžer — pa čak i povremeni partner u duetu!

 

Deset godina nakon što su se upoznali, par je dobio ćerku Virdžiniju, a zvanično se venčao dve godine kasnije, 2014. Veronika je takođe maćeha Andrejina dva sina iz prethodnog braka, Amosa i Matea.

 

 

Prema Veronikinim rečima, tajna njihovog dugog partnerstva je jednostavna: zavise jedno od drugog.

 

- Živimo zajedno skoro 22 godine i, barem na početku, provodili smo 24 sata dnevno - rekla je Veronika u martu 2023. za magazin Pipl.

 

- Ponekad se ne slažemo nužno oko puta, ali mi se uvek slažemo oko cilja. Oslanjamo se jedno na drugo - rekla je Veronika.

 

- Uspešna veza između dvoje ljudi je umetnost - rekao je Andrea u priči iz 2014. za The Guardian, dodajući da muzika ima važnu ulogu u njegovom životu sa Veronikom.

 

RAZLIKA OD 25 GODINA IM NE SMETA
RAZLIKA OD 25 GODINA IM NE SMETA foto: Profimedia

 

- U igri je hemija. Mora da postoji fatalna privlačnost ili dosada preuzima, ali umetnost leži u očuvanju ove hemijske fatalne privlačnosti i njenom održavanju u životu.

 

Andrea i Veronika su se zaljubili na prvi pogled.

 

- Veronika i ja smo se sreli na zabavi pre 12 godina i bio sam zapanjen njenim glasom i izgledom njene kože. Pevao sam joj svoju prvu ariju te večeri. Bio je to komad pod nazivom „Occhi Di Fata (Viline oči)“.Svi su bili tamo; bio je to zaista divan trenutak između nas... U stvari, brak je počeo kada smo se upoznali - ispričao je Andrea jednom prilikom. 

 

Veronika je tada imala 18 godina, ali Andrea je rekao da razlika od 25 godina nikada nije bila problem.

 

UŽIVAJU U LJUBAVI I NE MARE ZA KOMENTARE
UŽIVAJU U LJUBAVI I NE MARE ZA KOMENTARE foto: Profimedia

 

- Velika razlika u godinama su tradicija u mojoj porodici — i među mojim roditeljima je tako - objasnio je Andrea za The Guardian.


Par nije žurio da stane pred olatar. Prošlo je više od decenije pre nego što su se venčali 2014. Andrea je ranije bio u braku sa Enrikom Cencati od 1992. do 2002. i iz te veze ima dva sina, Amosa i Matea.

 

- Toliko sam se navikla da nisam u braku da je bilo čudno kada smo to konačno uradili. Zvali smo jedno drugo 'saputnik', ali to je zvučalo previše svakodnevno. 

 

Veronika je majka Andrejinog trećeg deteta, Virdžinije, koje je rođeno 2012., ali i maćeha Andrejinog dvoje dece iz njegovog prethodnog braka.

 

Virdžinija već ide očevim muzičkim stopama i čak je nastupila sa njim (i svojim velikim bratom Mateom) na prazničnom albumu A Famili Christmas.

 

ANDREI JE SUPRUGA VELIKA PODRŠKA
ANDREI JE SUPRUGA VELIKA PODRŠKA foto: EPA/MATTEO BAZZI

 

- Tata me je naučio kako da koristim svoj glas i to je uticalo na moj život - rekla je Virdžinija za People 2022. godine o radu sa svojim tatom.

 

Andrea je dodao da njegova ćerka zvuči kao "pravi anđeo" kada peva.


Nakon više od 10 godina zabavljanja i nakon što su dobili ćerku Virdžiniji 2012. godine, Andrea i Veronika su ozvaničili vezu, venčavši se na intimnoj ceremoniji u Livornu, u Italiji. Par se venčao 21. marta 2014 — na drugi rođendan njihove ćerke.

 

Veronika je nosila belu svilenu haljinu Ermana Scervina, a kosu je pustila da pada u labavim uvojcima niz leđa, a Andrea je nosio plavo odelo Kornelijani. Na svadbi su bili prisutni samo njihovi najbliži prijatelji i porodica.

 

ČUVENI UMETNIK UŽIVA U VERONIKINOJ LJUBAVI
ČUVENI UMETNIK UŽIVA U VERONIKINOJ LJUBAVI foto: Profimedia

 

Andrea je nastupao na nekim od najpoznatijih bina širom sveta, a supruga bi mu se povremeno pridružila u duetu.

 

Andrea i Veronika su 2012. obradili pesmu „Something Stupid” na italijanskom, a kasnije su zajedno otpevale klasičnu romantičnu pesmu „Cheek to Cheek” 2016. godine.

 

Tenor je govorio o svom odnosu sa svojom dugogodišnjom partnerkom i magiji koja održava njihovu ljubav.

 

- Ako postoji hemija između dvoje ljudi, onda postoji poezija, postoji harmonija, postoji međusobno razumevanje — postoji ljubav; ako ne, ništa - rekao je on.

 

Prema rečima muzičara, njihova fizička povezanost je od najveće važnosti.

 

 

- Ako vrata spavaće sobe otvore svet za nešto lepo i zanimljivo, onda će ljubav trajati. Ako se vrata spavaće sobe otvore prema nečemu što je dosadno ili nezanimljivo, to neće trajati - rekao je on.

 

Andrea je kupio Vilu Alpemare, ružičastu kuću uz more na obali Toskane, kasnih 1990-ih. Prostrano imanje je nekada bilo hotel, a Andrea mu je potpuno vratio nekadašnji sjaj.

 

- Kako često putujem, najbolji odmor koji mogu da se setim uvek je unutar zidova mog doma, okružen ljubavlju moje porodice i prijatelja koji mi dolaze u posetu - rekao je pevač jednom prilikom. 

 

Andrea je vilu nazvao svojom „elegantnom, ali nepretencioznom kućom." 

 

Pevač i njegova supruga koriste kuću u potpunosti, a svaki sprat ima svoju namenu. Prvi je za zabavu, drugi za Andrejin lični muzički studio, a treći za privatne odaje njegove porodice.

 

 

- Veronika je menadžer njenog supruga i takođe je potpredsednica Fondacije Andrea Bočeli, koja je „nastala da osnaži ljude i zajednice u situacijama siromaštva, nepismenosti i nevolje usled bolesti i socijalne isključenosti - navodi se na njenom sajtu.

 

Pored toga, Veronika je producent, posebno za Andrejine specijalne emisije uživo i dokumentarni film para "Putovanje".

 

Dugogodišnji par poveo je obožavaoce na slikovito putovanje kroz Italiju sa svojim filmom "Putovanje: A Music Special" iz 2023. godine

 

On prikazuje par kako putuje kroz svoju domovinu na konjima i zaustavlja se da nastupi sa umetnicima poput Tori Keli i Tauren Vels. Prema Veronikinim rečima, ideja se rodila tokom pandemije COVID-19.

 

 

- Odmah nakon pandemije, ono što je Andreja zaista želeo bilo je samo da jaše na konju i da ne stane dok se oboje ne umore - rekla je Veronika za Pipl u martu 2023.

 

- Putujemo kroz ceo svet i ne znamo nužno šta je odmah pored nas, tako da je bilo veoma neobično videti prelepa mesta koja ostatak sveta dolazi da poseti.

 

Dok je Andrea iskusan jahač, Veronika je bila manje, ali je izdržala put od preko 150 milja.

 

- Ovo mi je pokazalo važnost 'Ako postoji volja, postoji način' i da žena pored mene ima ogromnu snagu volje", rekao je Andrea o posvećenosti svoje žene.

 

Bonus video:

 

Katarina Grujić iskreno o braku 

 

makonda-tracker