bajkovito imanje

Dok Kejt živi u 200 godina staroj kolibi, navodna ljubavnica princa Vilijama uživa u luksuznom dvorcu dostojnom princeze

Njeno veličanstveno imanje kojim se baškari sa svojim suprugom, podseća na scenografiju iz bajke, daleko od skandala koji je okružuju.

Afera između princa Vilijama i lejdi Rouz nikada nije potvrđenafoto: Splash News / Splash / Profimedia

Već godinama spekulacije o navodnoj aferi princa Vilijama i markize Rouz Henburi, inače bliske prijateljice Kejt Midlton, šokiraju širu javnost.

 

Iako zvanična potvrda o neveri budućeg kralja nikada nije stigla, glasine ne jenjavaju i svi se pitaju šta se zaista dešava iza zatvorenih vrata kraljevske porodice.

 

Dok princeza od Velsa živi u skromnijoj, 200 godina staroj Adelajd kolibi na imanju Vindzor, Rouz uživa u raskoši pravog princeze dostojnog dvorca.

Lejdi Rouz udata je za markiza od Čamleja Dejvida Roksevidža sa kojim je porodično gnezdo svila u malom engleskom selu u Norfolku, u zdanju koje je sve samo ne skromno.

 

U elitnim krugovima kojima se kreću, markiz i markiza poznati su po nadimku "Turnip Toffs", što u prevodu znači "uvek bogati Britanci".

 

U Hjuton Hol vilu u kojoj stanuju iz Londona se automobilom stiže za otprilike dva i po sata , a imanje okruženo zelenilom pravo je malo parče raja i beg od gradske vreve i medijskih skandala koji poslednjih meseci okružuju ovu aristokratsku porodicu.

 

U srcu imanja koje se prostire na neverovatnih 3,156 hektara zemlje nalazi se dvorac iz 1720. čije prostorije krase neke od najvrednijih umetnina na svetu. 

 

Enterijer markizinog doma idealan je prikaz harmoničnog koegzistiranja nešto savremenijeg regalnog stila i autentičnih komada iz vremena prvog britanskog premijera Roberta Valpola.

 

Glavni pečat ovoj rezidenciji dala je saradnja između dvojice glavnih britanskih arhitekata tog vremena, Kolena Kembela i Džejmsa Gibsa, u tada veoma modernom anglo-paladijanskom stilu.

 

Tokom 18. veka, Volpol je sakupio jednu od najvećih kolekcija evropske umetnosti u Britaniji, a zahvaljujući tome Hauton je ubrzo postao pravi kolekcionarski muzej.

 

Međutim, nakon Volpolove smrti Hoton je nasledio Volpolov sin, a zatim njegov unuk, koji je morao da proda veliki deo kolekcije Katarini Velikoj kako bi otplatio dug.

 

Uprkos tome, i danas se veliki broj kipova, slika i antikviteta nalazi u domu Henburijeve i njenog supruga, u šta se možemo uveriti na osnovu brojnih fotografija sa gala svečanosti koje par neretko organizuje upravo na svom imanju.

 

Visoki plafoni, oslikani zidovi i plafoni sa sve pozlaćenim ornamentima na svakom uglu krase enterijer ovog luksuznog zdanja, koje automatski vraća u neka davno prošla vremena evropskih monarhija.

 

Beskonačno stepenište sa gelenderima od punog drveta, portreti pređašnjih vlasnika kuće i stubovi izrađeni u korintskom stilu ulivaju osećaj strahopoštovanja, dok raznobojni nameštaj u najotkačenijim šarama čini teškim za poverovati da neko tu zaista stanuje.

 

Svaka spavaća soba poseduje veliki bračni krevet sa bajkovitim baldahinima koji se dramatično spuštaju niz okvire, a mnoge ovakva estetika neodoljivo podseća na onu iz Netfliksove hit serije Bridžiton.

 

Ova velelepna rezidencija sastoji se iz preko 120 različitih soba, a okružena je prelepim vrtovima koji se spajaju u jedan nepregledni park ispunjen najlepšim fontanama i kipovima.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ovo je palata u kojoj živi Zlatan Ibrahimović