lako & brzo

Najslađe domaće krofnice bez kvasca tope se u ustima & spremne su za samo 10 minuta, a miris i ukus vraćaju u detinjstvo

Spremne su za serviranje za samo nekoliko minuta, savršene za svaku priliku!

Najlepše domaće krofnice koje ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / EasyPeasyPan

Ako tražite recept za savršeno mekane i slatke krofnice koje se brzo spremaju, ovo je prava poslastica za vas!

 

Ove domaće krofne vazdušaste su i nežne, a najbolje od svega – prave se bez kvasca, što znači da nema čekanja na narastanje testa.

 

Sa jednostavnim sastojcima i minimalnim trudom, za tren oka možete uživati u toplim krofnama koje se tope u ustima.

 

Sastojci:

 

  • 241 gr višenamenskog brašna
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • 35 gr šećera
  • 1 i po kašika praška za pecivo
  • 1 veliko jaje
  • 225 ml punomasnog mleka
  • 4 kašike rastopljenog putera

 

Priprema:

 

  1. U posudu sipajte brašno, šećer, prašak za pecivo i mleveni muškatni oraščić, pa dobro promešajte.Dodajte jaje, mleko i istopljeni puter pa ponovo promešajte. 
  2. Kada dobijete homogenu testastu masu kašikom počnite da odvajate zalogajčiće i ubacujte ih u duboko vrelo ulje da se prže dok ne dobiju zlatnu boju.
  3. Krofnice ocedite od ulja i uvaljajte u mešavinu cimeta i šečera. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se prave krofne