Spremne su za serviranje za samo nekoliko minuta, savršene za svaku priliku!
Ako tražite recept za savršeno mekane i slatke krofnice koje se brzo spremaju, ovo je prava poslastica za vas!
Ove domaće krofne vazdušaste su i nežne, a najbolje od svega – prave se bez kvasca, što znači da nema čekanja na narastanje testa.
Sa jednostavnim sastojcima i minimalnim trudom, za tren oka možete uživati u toplim krofnama koje se tope u ustima.
Sastojci:
- 241 gr višenamenskog brašna
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića
- 35 gr šećera
- 1 i po kašika praška za pecivo
- 1 veliko jaje
- 225 ml punomasnog mleka
- 4 kašike rastopljenog putera
Priprema:
- U posudu sipajte brašno, šećer, prašak za pecivo i mleveni muškatni oraščić, pa dobro promešajte.Dodajte jaje, mleko i istopljeni puter pa ponovo promešajte.
- Kada dobijete homogenu testastu masu kašikom počnite da odvajate zalogajčiće i ubacujte ih u duboko vrelo ulje da se prže dok ne dobiju zlatnu boju.
- Krofnice ocedite od ulja i uvaljajte u mešavinu cimeta i šečera. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se prave krofne
( Glossy, E.S. )