Ako nemate mnogo vremena, a želite da spremite nešto što će vas zasititi i učiniti srećnim napravite ova tri jela
Ideja za ručak nikad dosta. Budući da često nemamo mnogo vremena i pribegavamo što bržim i jednostavnijim jelima oni koji se spremaju za 15,20 minuta su pravi izbor.
Ukoliko i vi volite da spremate lagana, a ipak ukusna jela ove ideje vam mogu dobro doći.
Pred vama su 3 jela koja se spemaju brzo, hranljiva su, a možete ih jesti iako ste na dijeti.
Kajgana sa prazilukom
Potrebna sa vam jaja, 4,5 komada i jedan štap praziluka. Količinu naravno prilagodite svojim potrebama, jer ovaj ručak se lako sprema, ali je najlepše jesti ga dok je topao.
Sve što treba da uradite je da prodinstate luk na malo ulja, posolite i dodate jaja.
Pecite dva, tri minuta s jedne strane, pa okrenite na drugu i pecite još toliko. Uživajte u ukusnom obroku koji je hranljiv i ne goji.
Tikvice sa parmezanom
Jednu veliku ili dve male tikvice isecite na deblje kolutove. Posolite i ostavite 5 minuta da puste vodu. Potom uzmite ubrus i pokupite taj višak vode. Poređajte tikvice na papir za pečenje kojim ste obložili pleh.
Uzmite jedno jaje pa ga premažite preko tikvice. Na svaku stavite po malo parmezana. Stavite u rernu 15 minuta na 220 stepeni. Izvadite i služite dok su tople.
Harmonika krompir
Za ovo jelo vam treba 4,5 krompira i oko 100 g slanine isečene na tanke kriške. Kompir oljuštite, pa ga zasecite na više mesta po širini. Zatim u svaki prorez stavite po malo parče slanine. Posolite, stavite začine po zelji i pecite u rerni oko 25 minuta na 220 stepeni.
Proverite da li je krompir pečen. Ukoliko je tvrd vratite još malo, sve zavisi i od samog krompira. Ako želite da bude brže gotov pre nego što ga stavite u rernu, sa sve ljuskom ga kratko probarite. Uživajte u aromatičnom ručku koji je preukusan.
Bonus video:
Piletina koja budi sva čula