ma savršeno

Ideja za 3 ručka od 200 dinara: Brzo se spremaju, ukusni su, hranljivi, a ne goje! (RECEPTI)

0

Ako nemate mnogo vremena, a želite da spremite nešto što će vas zasititi i učiniti srećnim napravite ova tri jela 

3 NAJLEPŠA RUČKA ZA 200 DINARA
3 NAJLEPŠA RUČKA ZA 200 DINARA foto: Elena Shashkina/Shutterstock

Ideja za ručak nikad dosta. Budući da često nemamo mnogo vremena i pribegavamo što bržim i jednostavnijim jelima oni koji se spremaju za 15,20 minuta su pravi izbor. 

 

Ukoliko i vi volite da spremate lagana, a ipak ukusna jela ove ideje vam mogu dobro doći.

 

Pred vama su 3 jela koja se spemaju brzo, hranljiva su, a možete ih jesti iako ste na dijeti. 

Kajgana sa prazilukom

 

Potrebna sa vam jaja, 4,5 komada i jedan štap praziluka. Količinu naravno prilagodite svojim potrebama, jer ovaj ručak se lako sprema, ali je najlepše jesti ga dok je topao.

KAJGANA SA PRAZILUKOM
KAJGANA SA PRAZILUKOM foto: Shutterstock/siamionau pavel

Sve što treba da uradite je da prodinstate luk na malo ulja, posolite i dodate jaja. 

 

Pecite dva, tri minuta s jedne strane, pa okrenite na drugu i pecite još toliko. Uživajte u ukusnom obroku koji je hranljiv i ne goji.

 

Tikvice sa parmezanom

 

Jednu veliku ili dve male tikvice isecite na deblje kolutove. Posolite i ostavite 5 minuta da puste vodu. Potom uzmite ubrus i pokupite taj višak vode. Poređajte tikvice na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. 

 

Uzmite jedno jaje pa ga premažite preko tikvice. Na svaku stavite po malo parmezana. Stavite u rernu 15 minuta na 220 stepeni. Izvadite i služite dok su tople. 

ZAPEČENE TIKVICE IZ RERNE
ZAPEČENE TIKVICE IZ RERNE foto: Shutterstock / Irina Rostokina

Harmonika krompir 

 

Za ovo jelo vam treba 4,5 krompira i oko 100 g slanine isečene na tanke kriške. Kompir oljuštite, pa ga zasecite na više mesta po širini. Zatim u svaki prorez stavite po malo parče slanine. Posolite, stavite začine po zelji i pecite u rerni oko 25 minuta na 220 stepeni.

 

NAJUKUSNIJI HRAMONIKA KROMPIR
NAJUKUSNIJI HRAMONIKA KROMPIR foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Proverite da li je krompir pečen. Ukoliko je tvrd vratite još malo, sve zavisi i od samog krompira. Ako želite da bude brže gotov pre nego što ga stavite u rernu, sa sve ljuskom ga kratko probarite. Uživajte u aromatičnom ručku koji je preukusan. 

 

Bonus video:

Piletina koja budi sva čula 

 

makonda-tracker