Ako volite belu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.
Kombinacija kokosa i bele čokolade takođe je sjajan spoj i zato dajte priliku belim čupavcima, koji bi vam mogli postati još draži od klasičnih!
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 150 ml ulja
- pola kesice praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 g bele čokolade
- 400 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- kokos za valjanje
Priprema:
- Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
- Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih belanaca, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
- Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta.Ubodite čačkalicom da proverite da li je kora gotova,a jeste ako čačkalica izlazi suva-
- Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
- Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.
Bonus video
Kolač s jabukama
( Glossy, M.R. )