savršenstvo

Mnogi zaboravljaju jedan sastojak bez kojeg to nije to: Originalni recept za urnebes salatu koja nema konkurenciju

Odlično ide uz meso, ali je možete jesti gotovo uz sva jela 

URNEBES SALATA SA KAJMAKOM ORIGINALNI RECEPTfoto: Shuttersock / New Africa

Ljubitelji pikantnih namaza dobro znaju da je urnebes salata nešto što se podrazumeva ako jedete roštilji ili neku drugu sličnu vrstu mesa. Na trpezama tokom zime se nalazi često, a mnogima je ona počasni gost na slavskim trpezama.

 

Na Internetu se može naći mnogo raznih recepata za ovu sjajnu salatu, a mnogi zaboravlju jedan sastojak bez koje ona nema tako bogat i specifičan ukus.

 

Zahvaljujući kajmaku urnebes salata dobija kremastu teksturu, a mnogi umesto njega stavljaju jeftiniju varijanut, krem sir ili pavlaku. Evo originalnog recepta, a na vama je da procenite da li ćete je i na koji način praviti. 

Sastojci:

 

  • 500 g sitnog sira
  • 3 kašičice aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike kajmaka
  • 1 kašika tucane paprike
  • 1 kašika ulja
  • so

 

NAJLEPŠI RECEPT ZA URNEBES SALATU foto: Nenad Nedomacki

Priprema:

 

Beli luk sitno naseckajte, ostale sastojke izmešajte i umutite sve zajedno mikserom na laganoj brzini i dodajte začine po ukusu. Ostavite u frižider nekoliko sati da se dobro ohladi i onda služite. 

 

Bonus video:

Pileće bajadere i urnebes salata - recepti