porodica brine o njemu

Kako danas izgleda Brus Vilis? Glumac je završio karijeru zbog bolesti, retko izlazi iz kuće i postao je senka sebe

Čuveni glumac se 2022. definitivno povukao iz glume zbog afazije, a potom mu je naredne godine dijagnostikovana frontotemporalna demencija, pa dane uglavnom provodi kod kuće, okružen porodicom.

Brus Vilis u filmu "Peti element" (1997)foto: ack English/Columbia - Tri-Star / Hollywood Archive / Profimedia

Holivudska legenda Brus Vilis već nekoliko godina ne snima nove filmove i posvetio se svom zdravlju, koje je u sve težem stanju.


Glumac čiju je karijeru obeležio serijal "Umri muški" prestao je da radi 2022. godine, nakon što mi je dijagnostikovana afazija, a potom je početkom 2023. objavljeno da on zapravo ima frontotemporalnu demenciju.


Vilis se u potpunosti povukao iz javnosti i vreme provodi sa svojom porodicom, a njegova supruga Ema Heming Vilis, bivša supruga Demi Mur i pet ćerki koje glumac ima brinu o njemu i trude se da mu olakšaju i ulepšaju život koliko je moguće.

Pre nekoliko dana američki paparaci fotografisali su Brusa Vilisa, kog viđamo vrlo retko i uglavnom na fotografijama koje deli njegova porodica, a sada je viđen prilikom vožnje automobilom u Los Anđelesu.

 

Najnovija fotografija Brusa Vilisafoto: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako pišu strani mediji, holivudski superstar je bio u društvu svojih telohranitelja i vozio se Studio sitijem, a nosio je teget kačket i belu košulju.

 

U kakvom je stanju Brus Vilis?


Vilisov život danas izgleda značajno drugačije nego pre nekoliko godina, a izvori bliski porodici pričali su da je on samo senka čoveka koji je bio.

Producent i režiser Glen Gordon Karon izjavio je svojevremeno kako izgledaju njegove tužne posete Brusu.


Imam osećaj da je samo prva tri minuta on zna ko sam – rekao je Karon za Page Six.

 

Glumica Demi Mur, njegova prva supruga, velika je podršku Brusu Vilisu otkako mu je otkrivena demencijafoto: DEMI MOORE INSTAGRAM

– Nije u potpunosti verbalan; nekada je "halapljivo" čitao, što nije želeo da se zna, a sada više ne čita – primetio je prijatelj slavnog glumca.
Sve one jezičke veštine mu više nisu dostupne, a ipak – to je još uvek Brus. Kad ste s njim, znate da je to Brus, ali joie de vivre je nestao.


Osobe bliske glumcu pričale su i da su njegovi najmiliji njegova najvrednija podrška.

 

Brus Vilis s porodicomfoto: @Demimoore/Instagram

– Nakon što je Brus dobio dijagnozu, svi su se udružili da bi njegovo sećanje na porodicu ostalo netaknuto – kaže anonimni izvor. – Svi su tu sve vreme. Ovo iskustvo je još više zbližilo porodicu.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako prepoznati Alchajmerovu bolest?