KONAČNO KRAJ

Lečenje je završeno! Kejt Midlton objavila nove detalje o borbi sa rakom, ceo svet priča o onom što je princeza uradila

Princeza je rekla da je dirnuta podškom javnosti i otkrila šta će se dešavati u narednom periodu 

KEJT POBEDILA RAK foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton objavila je lepe vesti koje se tiču njene borbe sa rakom. Ona je otkrila da će od sada biti fokusirana na budućnost i da je njenom lečenju došao kraj. 

 

Dirljivo i lično video obraćanje objavljeno je sa njenom porodicom pored nje, a princeza od Velsa je rekla da su joj "ljubaznost, empatija i saosećanje" koje je dobila "zaista bili ohrabrujući".

 

U filmu Kejt (42) potvrđuje da je njena preventivna hemioterapija završena i govori o svojim „neverovatno teškim“ ličnim iskustvima u poslednjih devet meseci.

Cela porodica, uključujući njenog supruga, princa Vilijama (42) i njihovu decu, princa Džordža (11), princa Šarlot (9) i princa Luisa, 6, prikazani su na kameri kako se igraju u šumi, zabavljaju se na plaži i sede i igraju igrice u okolini. sto sa Kejtinim roditeljima - dok Kejt prepričava svoje vreme tokom lečenja raka.

 

Princeza je takođe potvrdila da će se vratiti u javni život u laganom programu kada bude bila spremna.

- Kako se leto bliži kraju, ne mogu da vam kažem kakvo je olakšanje što sam konačno završila hemioterapiju. Poslednjih devet meseci bilo je neverovatno teško za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promeniti u trenu i morali smo da pronađemo način da se krećemo kroz olujne vode i nepoznati put. Putovanje kroz borbu sa rakom je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, posebno za one koji su vam najbliži - ispričala je Kejt u videu pa je dodala:

 

- Sa poniznošću, to vas takođe dovodi licem u lice sa sopstvenim ranjivostima na način na koji nikada ranije niste razmatrali i sa tim, sa novom perspektivom na sve. Ovo vreme je pre svega podsetilo Vilijama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voleti i biti voljen.

Kejt je potom dodala:

 

- Učiniću sve što mogu da ostanem zdrava, to je sada moj fokus. Iako sam završila hemioterapije, moj put ka izlečenju i potpunom oporavku je dug i moram da nastavim da se pazim svakog dana koji dolazi. Međutim, radujem se što ću se vratiti na posao i preduzeti još nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima kada budem mogala. Uprkos svemu što je prošlo, ulazim u ovu novu fazu oporavka sa obnovljenim osećajem nade i uvažavanja života.