pravi kraljević

Zbog toga ga rođeni otac gleda s dozom ljubomore: Koju osobinu je princ Džordž nasledio od dede, a Vilijam nije i neće

Čini se da je mali Džordž ipak ovaj gen povukao od dede 

PRINC DŽORDŽ JE DESNORUK, DOK VILIJAM PIŠE LEVOM RUKOM foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Princ Vilijam i njegov najstariji sin, princ Džordž, imaju mnogo toga zajedničkog. Mnogi kažu da je u fizičkom smislu Džordž kopija Vilijama, a osim lika oni imaju još jednu zajedničku osobinu - obojici im je zapisano da će jednog dana biti kraljevi Engleske.

 

Princ od Velsa i njegov najstariji sin su prvi i drugi u redu za tron. 

 

Ipak, postoji jedna stvar koju Džordž i njegov  tata nikada neće imati zajednička, uprkos njihovim bezbrojnim sličnostima.

Kojom rukom Džordž piše bila je često tema među kraljevskim posmatračima, a mnogi su verovali da je i on, baš kao i Vilijam levoruk. Čak je to jednom prilikom i potrvrđeno kad se potpisivao u Itonu.

 

Međutim, nakon daljeg istraživanja, čini se da Džordž ipak ne koristi levu ruku za pisanje, već desnu, baš kao što to radi njegov deda, kralj Čarls III.

 

Prošle godine, princeza od Velsa i njena deca – Džordž, Šarlot i Luis – posetili su Bejbi banku u Mejdenhedu kako bi učestvovali u posebnoj božićnoj poseti. Ovaj izlet je snimljen i deljen na zvaničnim nalozima kraljevske porodice na društvenim mrežama.

 

U jednom trenutku Džordž počinje da piše flomasterom i koristi desnu ruku. 

 

DŽORDŽ JE OD DEDE NASLEDIO JEDNU OSOBINU - PIŠE DESNOM RUKOMfoto: EPA / NEIL HALL

Čini se da Džordž ide stopama većine članova kraljevske porodice, ali ima i drugih, poput Vilijama, koji za pisanje koriste levu ruku.

 

Sofi, vojvotkinja od Edinburga takođe je jedna od njih.

 

Takođe, Vilijamov pradeda, Džordž VI (kraljičin otac), je rekao da je prirodno levoruk. Iako je pisao desnom rukom, često su ga viđali kako igra tenis levom.

 

DŽORDŽ ĆE TAKOĐE, KAO I VILIJAM JEDNOG DANA BITI KRALJ foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Takođe se smatralo da je kraljica Viktorija po prirodi levoruka, jer uprkos tome što je viđena kako piše desnom rukom, nekada je slikala levom. U to vreme nije bilo ohrabrivano biti levoruk, tako da je verovatno monarh silom naučen da koristi desnu ruku.

 

U Španiji, princeza Leonor je potvrdila da je levoruka kada se upisala u knjigu časti Kongresa tokom ceremonije zakletve na lojalnost ustavu na svoj 18. rođendan u oktobru 2023.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će još godinama morati da vlada