Ako volite proju, oduševiće vas ovaj recept i dobajte pravo vazdušasto savršenstvo za doručak.
Ko još ne voli proju? Probajte da je pripremite na ovaj način i imate najukusniji tradicionalni doručak za nedeljno jutro ili dodatak svakom obroku umesto hleba.
Trik je da se belanca posebno umute i umešaju u smesu, a onda se dobija najvazdušastija proja do sada, a koristite i punomasni jogurt.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200g sira
- šolja od 250ml kukuruznog brašna
- 250ml jogurta
- kašičica soli
- kašica praška za pecivo
- kašičica ulja
Priprema:
- Odvojiti žumanca od belanca, i umutiti belanca u čvrst sneg. Žumanca, sir, jogurt, kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo sjediniti u posebnoj činiji i na kraju polako umešati i umućena belanca.
- Kalup srednje veličine premazati uljem, izliti smesu i po želji posuti semenkama.
- Peći 30 minuta na 200 stepeni.
Bonus video
SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb
( Glossy, M.R. )