recept

Tako ukusna, a tako jednostavna za pripremu! Najbrža i najvazdušastija proja za 30 minuta na vašem stolu

Ako volite proju, oduševiće vas ovaj recept i dobajte pravo vazdušasto savršenstvo za doručak.

Proja sa sirom je uvek dobar izbor za samostalni obrok ili dodatak jelufoto: nada54/Shutterstock

Ko još ne voli proju? Probajte da je pripremite na ovaj način i imate najukusniji tradicionalni doručak za nedeljno jutro ili dodatak svakom obroku umesto hleba.

 

Trik je da se belanca posebno umute i umešaju u smesu, a onda se dobija najvazdušastija proja do sada, a koristite i punomasni jogurt.

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 200g sira
  • šolja od 250ml kukuruznog brašna
  • 250ml jogurta 
  • kašičica soli
  • kašica praška za pecivo
  • kašičica ulja


Priprema:

  1. Odvojiti žumanca od belanca, i umutiti belanca u čvrst sneg. Žumanca, sir, jogurt, kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo sjediniti u posebnoj činiji i na kraju polako umešati i umućena belanca.
  2. Kalup srednje veličine premazati uljem, izliti smesu i po želji posuti semenkama.
  3. Peći 30 minuta na 200 stepeni.

 

Caka kod pravljenja ove proje jeste da belancaa posebno umutite i umešate kašikom u ostatak smesefoto: nada54/Shutterstock

Bonus video

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb