podrška

Toliko je bilo važno da su prekinuli godišnji odmor: Kejt i Vilijam izdali novo saopštenje o kojem danas priča svet

Uživanje u porodičnim trenucima prekinuli su kako bi se obratli javnosti 

KEJT I VILIJAM POŽELI USPEH PARAOLIMPIJCIMA foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Princeza Kejt Midlton i princ Vilijam otišli su nedavno u zamak Balmoral gde će provesti izvesno vreme sa svojom decom i ostatkom kraljevske porodice. 

 

I dok uživaju u vremenu koje su odlučili da posvete porodici Kejt i Vilijam ne mogu da ostanu imuni na dešavanja u svojoj okolini, a zbog jednog važnog događaja odlučili su da na kratko prekinu godišnji odmor.

 

Kako su preneli strani mediji, Kejt i Vilijam su napisali zvanično saopštenje povodom Paraolimpijade koja će biti održana od 29. avgusta do 8. septembra. 

Tim povodom kraljevski par obratio se rečima koje su preneli gotovo svi svetski mediji.

 

- Radujemo se još nekoliko nedelja neverovatnog sporta! Želimo puno sreće našim paraolimpijskim sportistima i svim takmičarima - pisalo je u saopštenju.

 

Dobro je poznato da su princ i princeza veliki ljubitelji sporta, ali uprkos velikoj želji oni ove godine neće prisustvovali igrama. Ipak oni su se video-porukom obratili i čestitali britanskim takmičarima.

Spektakularnom ceremonijom u Parizu još jednom su otvorene Paraolimpijske igre, a olimpijski plamen je zapaljen i drugi put ovog leta u glavnom gradu Francuske posle spuštanja zavese na Olimpijske igre.

 

Oko 4.400 takmičara iz rekordnog broja od 168 zemalja sveta počelo je pohod na ukupno 549 zlatnih medalja, a nadmetaće se u 22 paraolimpijska sporta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Bata Spasojević o stilu Kejt Midlton