Ako volite mekana domaća peciva, obavezno isprobajte ove predivne jastučiće sa sirom i peršunom.
Ako volite ukus domaćeg peciva sa sirom, obavezno isprobajte preukusne jastučiće koji se prave lako, a od njih zamiriše cela kuća.
Možete se igrati s nadevom, pa umesto peršuna ubaciti blitvu ili spanać, ili ništa, ako tako više volite. Prosto, možete i sir zameniti nečim drugim po svom ukusu.
Sastojci:
Za testo
- 1 čaša toplog mleka (200ml)
- 1 manja čaša tople vode (90ml)
- 1 manja čaša ulja (90 ml)
- 1 kašika suvog kvasca (10 gr)
- 1 belance (žumance čuvajte za premazivanje)
- 5 šolja brašna (600 gr)
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 150 gr sira
- pola struka peršuna
Priprema:
-
Redom dodajite navedene sastojke za testo i onda umesite u loptu. Ostavite da odmori oko 40 minuta i da nadođe.
-
Razvijte testo i onda čašom nasecite krugove. Ostatak testa koji je višak umesite u novu loptu, pa ponovite postupak.
-
Loptice filujte mešavinom sira i peršuna (možete izostaviti peršun ako želite), pa ih formirajte u jastučiće, kao na slici:
4. Ređajte jastučiće u pleh, pa premažite žumancetom.
5. Pecite oko pola sata na 200 stepeni ili dok ne porumene.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
BUREK I PECIVO PUNI ŠEĆERA! Saveti nutricioniste o tome šta NIKAKO ne treba da dajete deci da jedu (KURIR TELEVIZIJA)