ručak za desetku

Sočna piletina u kremastom bešamel sosu iz rerne nešto je najukusnije što ćete probati, a priprema se lako & brzo

Ako tražite brz i jednostavan recept za ručak koji će oduševiti vašu porodicu, ovo jelo iz rerne je pravi izbor.

Ovo je jelo koje vredi probatifoto: Youtube Prinscreen

Sočna piletina u kombinaciji sa kremastim bešamel sosom i bogatim čedar sirom stvoriće eksploziju ukusa koja se jednostavno topi u ustima.

 

Sve sastojke možete pripremiti za nekoliko minuta, a rerna će obaviti ostatak posla.

 

Idealno za one dane kada želite nešto ukusno, a da pritom ne provedete sate u kuhinji.

 

SASTOJCI

 

  • 1 pakovanje hrskavog hleba/dvopeka
  • pileća prsa (600 grama)
  • pečurke (400 grama)
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 3 zelene paprike
  • 3 kašike biljnog ulja (30 ml)
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica paradajz sosa
  • mleveni biber, nana i so
  • 1 čaša vode (200 ml)

 

Za bešamel sos:

 

  • puter (50 grama)
  • 2 kašike brašna (70 grama)
  • 3 čaše mleka (600 ml)
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica soli

 

Za završnicu:

 

 

Ovaj ručak sprema se lako i brzofoto: Youtube Prinscreen

PRIPREMA

 

  1. Fino iseckajte prethodno oprane pečurke, crvenu i zelenu papriku, luk, pa zatim piletiće meso na kockice. U malo dubljem tiganju zagrejte ulje pa dodajte iseckano meso i 2 lovorova lista.
  2. Kada meso sa svih strana dobije belu boju dodajte iseckano povrće i mešajte konstantno par minuta. Zatim dodajte paradajz sos, mleveni biber, nanu i so, pa 200ml vode. Mešajte dok se krčka 5 minuta pa sklonite sa ringle.
  3. Stavite na zagrejanu ringlu dublji lončić i počnite u njemu da topite puter. Dodajte brašno uz konstantno mešanje, pa kada dobijete homogenu masu krem boje dodajte 600ml mleka i mešajte sve dok ne dobijete jedinstvenu masu. Dodajte biber i so i dobro mešajte dok krčka, pa sklonite sa vatre.
  4. Po dnu pleha ravnomerno rasporedite kriške dvopeka, pa zatim preko njega ravnomerno rasporedite pripremljenu mešavinu od mesa i povrća.Najzad, sve to prelijte bešamel sosom, pa odozgo pospite fino izrendanim čedar sirom.
  5. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200° i neka se tako peče 30 minuta. 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua