znaju se više od pola života

Nikad ne biste pogodili gde su se upoznali: Supruga Stefa Karija u Parizu doživela neprijatnost, ali uvek je uz njega

Uprkos tome što je pre tri meseca donela na svet njihovo četvrto dete, poznata lepotica bila je na Olimpijskim igrama uz košarkaša, a tamo je doživela veoma neprijatnu scenu posle pobede Amerike u finalu OI.

Stef Kari nakon ceremonije uručenja medalja na Olimpijskim igrama u Parizufoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

 

Košarkaši reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država ovih dana su bili u žiži javnosti zbog osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama (iako su im naši reprezentativci pomalo "ukrali šou"), a među najzapaženijima je bio Stef Kari.


Igrač Golden stejt voriorsa bio je jedan od najboljih u nacionalnom timu, a u Parizu je imao podršku svoje porodice, koja se našla u vrlo neprijatnoj situaciji nakon pobede Amerikanaca na OI.


Kako prenose strani mediji, Karijeva supruga Ajiša i njegova majka Sonja Kari imale su susret s francuskom policijom, a u javnosti se pojavio snimak na kom Ajiša briše suze dok njena svekrva razgovara s policajcima, koji su ih navodno sprečavali da se vrate u svoje vozilo.


Još uvek, navodi Page Six, nije jasno kako je došlo do sukoba, ali se na haotičnom snimku čuje da Sonja Kari viče kako je neko "dodirnuo bebu".

 

Supruga Stefa Karija Ajiša Kari u Parizu, sa bebom u naručjufoto: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ajiša je viđena kako drži za ruku 6-godišnjeg sina Kenona Džeka, kao i dok nosi 3-mesečnog sina Kajusa Čaja.


Vidite, neće da nas puste da se vratimo odakle smo došli – kaže košarkaševa majka. – Neće da puste vozača da dođe, a nama ne daju da se vratimo.


U snimku se čuje i kako se policajac "izvinjava zbog bebe", a Page Six piše da su Karijevi ostali zaglavljeni jer je u tom trenutku prolazio predsednik Francuske Emanuel Makron.

 

Supruga Stefa Karija Ajiša Kari u Parizu, sa sinom Kenonomfoto: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ko je supruga Stefa Karija?


Ajiša Kari, životna saputnica jednog od najboljih košarkaša sveta, danas je dobro poznato ime, a početak njihove ljubavi bio je iznenađujuće običan.


NBA superstar imao je 15 godina kada je upoznao tada 14-godišnju Ajišu, a prvi put su se sreli u crkvi u Severnoj Karolini. Kasnije su priznali da su od detinjstva bili zaljubljeni jedno u drugo, ali su par postali kasnije.


Kada je posle nekoliko godina otputovao u Los Anđeles, gde je Ajiša živela u tom trenutku, Stef nije propustio priliku da se vidi s njom, a dan su proveli drugarski. Ipak, stvari su uskoro postale romantične.

 

Stef Kari i Ajiša Kari poznaju se od tinejdžerskih dana, a upoznali su se u crkvi.foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Venčali su se u julu 2011. godine, a Ajiša, koja je počela da gradi glumačku karijeru, odlučila je da stavi sve na pauzu kako bi se posvetila porodici. Naredne godine dobili su ćerku Rajli, a potom 2015. ćerku Rajan, 2018. sina Kenona i Kajusa 2024.


Ajiša se sa samo 12 godina prvi put pojavila pred kamerama, u spotu za pesmu "Too Young for Love" kanadskog muzičara Šuga Prinsa, a nako što je završila srednju školu u Severnoj Karolini preselila se u Kaliforniju da bi postala glumica.

 

Uglavnom je dobijala manje uloge u kratkim i televizijskim filmovima, ali je ove godine imala i rolu u Netfliksovom filmu "Irish Wish".

 

Stef Kari i Ajiša Kari imaju četvoro decefoto: Miikka Skaffari / Getty images / Profimedia

Nakon udaje za Stefa Karija započela je blog o hrani, a potom otvorila i YouTube kanal, koji je doveo do pokretanja emisije "Ajišino domaće", koja je otkazana posle samo 13 epizoda.

 

Danas uglavnom deli svoje recepte, a objavila je i kuvar, nakon čega je snimila dve sezone emisije "Ajišina domaća kuhinja".

 


Uz to, sarađuje s brojnim brendovima i bila je voditeljka jednog kulinarskog šoua, a pre nekoliko godina je sa suprugom pokrenula fondaciju "Eat. Learn. Play. Foundation", čiji je cilj da pomogne deci iz siromašnih porodica.

 

 

Takođe, pokrenula je kompaniju "Little Lights of Mine", koja se bavi proizvodnjom maslinovog ulja, a 10 posto zarade daje dobrotvornoj organizaciji "No Kid Hungry", zatim je osnovala i lifestyle brend "Sweet july", koji nudi razne magazine i proizvode, kao i produkcijsku kuću "Sweet July Productions" i brend proizvoda za negu kože "Sweet July Skin".


Supruga Stefa Karija je, inače, pentekostalka, a kaže da je religija za nju "osnova svega što radi", kao i da je na njoj zasnovan i njen odnos sa suprugom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpski košarkaši zbunili Amere