čista avangarda

102 kašike za najčudniju bluzu do sad! Kejt Blanšet ponovo pomera granice – i ovo jednostavno morate da vidite

Australijskoj glumici nije stran avagardni stil, a ovog puta se opredelila za nesvakidašnji top na koji bi, kako kaže njena stilistkinja, "baka bila ponosna".

Kejt Blanšet ponela je kreaciju švedskog brenda Hodakovafoto: Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Australijska glumica i oskarovka Kejt Blanšet jedna je od najboljih u svom poslu i uzor mnogima, a pored toga što briljira na velikom platnu – ona je kraljica svakog crvenog tepiha!


Zvezda filmova "Nesrećna Džasmin", "Tar", "Neobični slučaj Bendžamina Batona", "Vavilon" i mnogih (mnoooogih) drugih uvek je odevena spektakularno, a deo njenih modnih tajni je u tome što nikada ne igra na sigurno.


Ona je uvek spremna za eksperiment i iskorak, zbog čega je dizajneri obožavaju, a sada je otišla još dalje i ponela nesvakidašnju kreaciju napravljenu od kašika.

Kejt Blanšet juče je prisustvovala druženju s obožavaocima u Los Anđelesu organizovanom povodom njenog novog filma "Borderlands", a za tu priliku odabrala je elegantne crne pantalone ravnog kroja, salonke sa špicastim brhom i top izrađen od 102 kašike.

 

Kejt Blanšet u topu brenda Hodakova napravljenom od 102 kašikefoto: Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U pitanju je avangardni komad brenda Hodakova, odnosno švedske kreatorke Elen Hodakove Larson, koja je ovogodišnja finalistkinja na konkursu za LVMH nagradu. S obzirom na materijal, ovaj top je nesumnjivo bio težak, ali ga je Kejt ponela s uobičajenom lakoćom i širokim osmehom. On otkriva ramena, vezuje se oko vrata i zaista ostavlja utisak.

 


Ovo nije bio prvi put da je Australijanka ponela kreaciju kuće Hodakova – pre nekoliko meseci je za kinesko izdanje časopisa Vogue pozirala noseći odeću od poslužavnika.

 


Brend Hodakova je mlad, osnovan tek 2021. godine, a Elen Hodakova Larson pravi svoju odeću od recikliranih materijala. Kako je istakla Elizabet Stjuart, stilistkinja Kejt Blanšet, ova dizajnerka želi da "promeni diskurs o tome šta održiva moda znači danas".


Elen koristi nasleđe, poput ovih starinskih kašika, koje je pronašla u švedskim selima, kako bi stvorila neočekivane proporcije i nove asocijacije. Baka bi bila ponosna – poručila je Stjuartova na Instagramu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o zapadnim trendovima