predivno!

Oborila rekord, pa raznežila planetu: Romantična atletičarka na OI priredila dečku scenu za pamćenje

Nakon što je uspela da dostigne svoj cilj, olimpijka koja "ne voli da radi stvari kao svi drugi" nastavila je da trči prema čoveku svog života i usledila je filmska scena.

Francuska atletičarka Alis Fino je posle obaranja evrposkog rekorda priredila divnu scenu na Olimpijskim igrama u Parizufoto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia


Olimpijske igre, koje se trenutno u Parizu održavaju po 33. put, priredile su nam do sada mnogo emotivnih trenutaka, a juče je svet raznežila francuska atletičarka Alis Fino.


Ona je u trci na 3.000 metara uspela da obori evropski rekord, nakon čega je nastavila da trči do svog dečka i – zaprosila ga!


Partner šarmantne Francuskinje je, inače, poznati španski triatlonac Bruno Martineze Barđela, kom je Alis Fino prišla, posle čega je izvadila značku, kleknula na jedno koleno i pitala ga da se venčaju.

Iznenađeni Barđela bio je vidno emotivan, pa je zagrlio atletičarku i poljubio je, a ona mu je potom okačila značku na lančić. Naravno, usledio je i poljubac!

 


Kako je Alis istakla, njena odluka bila je da priredi ovaj potez za pamćenje samo ukoliko uspe da pređe trku za manje od devet minuta. U tome je uspela – stigla je do cilja za 8:58.67, kao četvrta iza dobitnika medalja iz Bahreina, Ugande i Kenije.


Rekla sam sebi da ću ga zaprositi ako budem trčala ispod devet minuta, a devet je moj srećan broj i zajedno smo devet godina – objasnila je ona.


Kada je u pitanju to što je ona kao žena kleknula i predložila brak, Alis Fino naglašava da se ona ne opterećuje društvenim konvencijama.

 

Alis Fino i Bruno Martineze Barđela zajedno su 9 godina, a sada su se verili na Olimpijskim igrama.foto: Alice Finot/Instagram

Ja ne volim da radim stvari kao svi ostali. Pošto on to još uvek nije učinio, rekla sam sebi – možda ja to treba da uradim – kazala je olimpijska. – Zato sam mu dala značku koju sam nosila dok sam trčala. Na njoj piše "Ljubav je u Parizu".


Alis je dodala i da joj Barđela "uvek daje snagu", a tako je bilo i pred trku na kojoj je oborila evropski rekord.

 


Ovo je, inače, samo još jedna u nizu prosidbi u romantičnom Gradu svetlosti od početka OI!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Damir Mikec i Zorana Arunović za Kurir televiziju