pristupačna nega

Tajne besprekornog izgleda Maje Ognjenović: Slavna odbojkašica slavi 40. rođendan, a ovaj jeftin trik za negu obožava

0

Jedna od najomiljenijih srpskih sportistkinja u istoriji je žena koja se izdvaja prirodnom lepotom, a jednom prilikom je otkrila šta stoji iza njenog negovanog izgleda.

foto: V.M./ATAImages
foto: V.M./ATAImages

Kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović danas u Parizu proslavlja 40. rođendan.

 

Ekipa koju proslavljena odbojkašica predvodi spremna je za učešće u četvrtfinalu aktuelnih Olimpijskih igara, a do tada naše sportistkinje mogu da uhvate kratak predah i proslave divan dan najiskusnije u timu.

 

Lepa Maja oličenje je lepe, prirodne i negovane žene, a uz samo nekoliko jeftinih i prirodnih sastojaka i vi možete postići da vam koža i kosa blistaju poput njenih.

U jednom intervjuu Ognjenovićeva svojevremeno je otkrila kako u negu ulaže dosta vremena i truda, ali ne i novca.

 

Tako je jednom prilikom Maja otkrila najbolji recept za izgradnju pristupačne "fontane mladosti" u kućnoj radinosti.

 

Koristim veoma blage kupke za telo, a za lice gel koji mi je preporučio dermatolog. Ranije sam mleko za telo birala po mirisu i pakovanju, ali sam letos zbog pada imuniteta dobila alergiju, tako da sada i telo mažem preparatom koji mi je lekar preporučio – rekla je ona u razgovoru za magazin Hello.

 

To je moja osnovna nega, a za neke veće stvari kao što su pilinzi, maske ili dubinsko pranje kose, volim da odem u salon kada sam u Beogradu, dok u inostranstvu ne posećujem salone zbog previsokih cena, a i to je vreme kada se odmaram od tretmana. Recimo, u sezoni nikada ne feniram kosu, što mi jako prija, a trudim se da što češće stavljam pakovanje koje sama pravim – dodala je slavna sportistkinja.

 

U nastavku Maja je otkrila kako same kod kuće možete napraviti njenu go-to masku za kosu koja garantuje zdravu, sjajnu i čvrstu dlaku.

 

– Uz pomoć saveta na internetu i jedne apotekarke otkrila sam odličnu masku koja se pravi od ulja koprive, AD kapi, pantenol rastvora i ricinusovog ulja. Sve te sastojke pomešam u flašicu sa pumpicom i naprskam na kosu pre treninga. Posle dva sata isperem dečjim ili šamponom od koprive. To je pakovanje za oporavak i brži rast kose i meni daje rezultate. Ranije sam za tu svrhu kupovala mnoge skupe preparate i nijedan nije bio delotvoran.

 

Šta ovu masku za kosu čini tako dobrom?

 

Napravite masku za kosu u samo nekoliko koraka
Napravite masku za kosu u samo nekoliko korakafoto: Zigres, Shutterstock
  1. Ulje od koprive: Ulje od koprive sadrži vitamine A, C i E, kao i minerale gvožđe i mangan, koji su važni za zdravlje vlasi. Ovi nutrijenti pomažu u izgradnji kose i sprečavaju njeno lomljenje i pucanje.
  2. AD kapi: Ove kapi predstavljaju obaveznu komponentu proizvoda za negu kože i kose, jer su izuzetno moćne u svom delovanju. Njihova upotreba nadoknađuje nedostatak vitamina A i D, koji se najpre primećuje na noktima i kosi.
  3. Pantenol rastvor: Ovaj rastvor za kosu jedan je od glavnih aktivnih sastojaka koji pospešuje sjaj, hidrataciju, elastičnost i opšte zdravlje kose, a primenjuje se nerazblažen ili razblažen vodom u odnosu 1:1.
  4. Ricinusovo ulje: Ricinusovo ulje odlično je u borbi protiv opadanja, za ojačanje i rekonstrukciju kose, a mnogi ga koriste i samostalno, trljajući njime teme glave.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srbija Amerika Olimpijske igre

 

makonda-tracker