Ako volite sir, šunku i krastavčiće, pa još da obrok brzo stigne, pa još i da se brzo priprema... Onda morate probati ovu carsku pitu!
Carska pita idealan je obrok za sve koji vole slaniše, ali i jela koja se brzo pripremaju. Ova pita smuti se začas, od sastojaka koje svi mahom imamo u kuhinji i samo ostaje da pričekate oko pola sata da bude gotova i spremna za jelo.
Ovaj obrok može se jesti i za doručak i za večeru, i kao pita, i u obliku mafina, a sigurno je da ćete uživati u ukusu.
Sastojci:
- 4 jaja
- šolja ulja
- šolja jogurta
- 2 šolje projinog + jedna šolja belog brašna (ili dve šolje belog + jedna šolja projinog)
- suhomesnato, sir, krastavčići...
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
Priprema:
-
Jaja umutite i dodajte im ulje, jogurt, prašak za pecivo i so, pa brašno.
-
Lepo sjedinite, a onda kašikom umešajte nasekane krastavčiće, suhomesnato i sir. Možete dodati i seckanu papriku ili dve kašike ajvara. Pospite susamom.
- U prethodno zagrejanu rernu (na 200 stepeni) stavite da se peče u plehu koji ste obložili pek-papirom. Po želji, možete da pečete i kao mafine.
- Pecite 30-40 minuta i proverite najpre čačkalicom da li je gotovo.
- Služite s jogurtom. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Recept za sočnu piletinu