Ako nemate ideju kako da spremite brzi ručak bez ponavljanja svakodnevnih recepata, ovo je sjajan izbor za ljubitelje piletine i sira.
Lagan letnji ručak možete da napravite brzo i lako. Potrebno je samo da napravite sos od sira, kojim ćete preliti piletinu, prekrijete lukom i paradajzom, uz malo parmezana da se fino zapeče i imate sjajan obrok u kome možete uživati kad god zaželite!
Sastojci:
- pileća prsa: 2 komada
- 4 jaja
- 200 gr pavlake
- 150 gr kačkavalja
- kašičica soli
- malo bibera
- 1 luk
- 1 paradajz
- 50 gr parmezana
- 100 gr putera
Priprema:
-
Pileća prsa naseckajte na kockice i stavite u vatrostalnu činiju.
-
Pomešajte jaja, pavlaku, narendani kačkavalj, pa začinite.
- Prelijte piletinu smesom.
- Luk naseckajte na krugove, pa prekrijte jelo, a potom naseckajte i paradajz na krugove i učinite isto.
- Parmezanom pospite paradajz, a pa naseckajte i puter na kockice, te i njih ravnomerno rasporedite.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta i uživajte u brzom ručku.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Saška Veselinov ne jede meso