"nisam joj dao fer priliku"

Posle nje je rešio – nikad se više neće ženiti! Znate li koja glumica je prva žena Džordža Klunija?

Slavni glumac i režiser Džordž Kluni danas je u skladnom 10-godišnjem braku s Amal, a on je pre romantičnog venčanja u Italiji decenijama tvrdio da više nikad neće stati pred matičara posle iskustva u prvom braku.

Džordž Kluni je posle prvog braka postigao ogroman uspeh serijom " Urgentni centar" ("ER") u prvoj polovini 90-ihfoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Holivudski glumac Džordž Kluni već 10 godina je u braku s Amal Kluni, poznatom advokaticom specijalizovanom za ljudska prava, a on je pre braka s njom važio za najvećeg neženju među poznatim frajerima.


Ljubio je neke od najlepših žena sveta, uglavnom manekenke, išao iz veze u vezu i bio odlučan da se ne ženi, pa su mnogi smetnuli s uma da je u tom trenutku Kluni već imao jedan brak iza sebe.


Pre nego što je postao jedan od najvećih zavodnika Holivuda, Džordž Kluni bio je oženjen poznatom glumicom, ali se ispostavilo da nije bila u pitanju ljubav za ceo život.

Ko je prva žena Džordža Klunija?


Nakon dvogodišnje ljubavne veze s glumicom Keli Preston, kasnije suprugom Džona Travolte, Kluni se 1989. oženio glumicom Talijom Balsam, koja potiče iz poznate glumačke porodice budući da joj je otac glumac Martin Balsam, majka glumica Džojs van Paten, a ovim poslom bavili su se i njen ujaci Tim van Paten Dik van Paten i tetka Pet van Paten.

 


Karijeru je počela krajem sedamdesetih, kada i Džordž Kluni, a upoznali su se 1984. godine, kada su zajedno igrali u jednoj predstavi. Ubrzo su se zaljubili, ušli u vezu, ali se ispostavilo da je ona bila kratkog daha i par je raskinuo.


U međuvremenu je Kluni proveo dve godine s Keli Preston, od koje se rastao 1989, a iste te godine je ponovo stupio u kontakt s Talijom Balsam i zaprosio ju je. Venčali su se preko noći – seli su u avion i otišli u Las Vegas kako bi rekli "da" sasvim iznenada.


Međutim, u braku su proveli samo tri godine.

 

Džordž Kluni je posle prvog braka bio odlučan da se više neće ženiti.foto: EPA / FABIAN STRAUCH

To je bio veoma težak period – rekao je svojevremeno Kluni za Vanity Fair. – Usred svega toga sam imao krvarenje iz čira i bio vrlo bolestan.


Glumac je bio taj koji je podneo zahtev za razvod 1992. godine.


Ja sam verovatno – definitivno – bio neko ko tada nije trebalo da se oženi – priznao je kasnije Džordž. – Imam osećaj da nisam dao Taliji fer priliku. Ja sam odgovaran za propast tog braka.

Rekao bih Taliji: "Reci mi koliko i šta misliš da je fer, napisaću ček. Neću da pregovaram". Umesto toga, platio sam advokatima 80.000. To me izluđuje – rekao je on.


Nakon što su se glumica i on razveli, Kluni je godinama pričao da bi voleo da bude tata jednog dana, ali da je priča o braku za njega završena.

 


Neću se ponovo ženiti – rekao je u čuvenom intervjuu Barbari Volters 1995. godine i naglasio da "nije mnogo dobar" u braku.


Nakon razvoda viđao se s mnogo poznatih žena, uključujući Kameron Dijaz, Šarliz Teron, Rene Zelveger, Lindu Tompson, Lisu Snoudon, Kristu Alen, Elizabetu Kanalis, Stejsi Kajbler... sve dok se 2014. nije oženio čuvenom advokaticom Amal Alamudin.


Uprkos tome što je njegov brak završen na tako ružan način, Džordž Kluni i Talija Balsam navodno su ostali u dobrim odnosima, a glumica je 2016. za People rekla da je "Džordž ostao šarmantan".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Đole Đogani emotivno o razvodu