Predstavljamo vam jednostavan i brz recept za najukusnije letnje (pred)jelo bez brašna i jaja.
U potrazi za laganim i ukusnim letnjim obrocima često ponestane dobrih ideja, naročito ako smo limitirani namirnicama koje možemo da upotrebimo.
Na primer, zbog alergija i intolerancije mnogi ljudi u svoju ishranu ne smeju da uvrste često neizostavne namirnice poput brašna i jaja, što ume da bude frustrirajuće.
Ipak, postoji rešenje i za to – u nastavku teksta predstavljamo vam jednostavan i brz recept za najukusnije letnje jelo bez brašna i jaja koje ćete obožavati!
SASTOJCI
- 3 krompira
- 1 crvena paprika
- Nana
- Peršun
- Sir čedar (100 grama)
- 5 kašika skroba (120 grama)
- 1 kašičica soli (8 grama)
PRIPREMA
- Oljuštite 3 krompira i isecite ih na krupnije komade, a zatim ih ubacite u lonac i prelijte vodom tako da gornji nivo dodiruje vrhove krompira.
- Kuvajte krompir oko 15 minuta, dok ne omekša. Uzmite jednu crvenu papriku i iseckajte je na što sitnije komadiće. Zatim na isto tako sitne komadiće iseckajte listiće nane i peršuna.
- Narendajte 100 g čedar sira na krupnoj strani rendea.
- Skuvani krompir izgnječite kao kada pravite pire, pa zatim u tako dobijenu masu dodajte naseckanu papriku, peršun, nanu i izrendani sir i sve dobro umešajte.
- Kada dobijete kompaktnu masu dodajte 5 kašika skroba i jednu kašičicu soli. Dobro sve umešajte, pa radnu površinu pospite sa malo skroba, koji u ovom slulaju menja brašno, a onda rukama počnite da razvlačite dobijenu masu poput testa.
- Konačno, masu razvaljajte oklagijom i kada dobijete oblik "ravne ploče" ravnomerno iseckajte na štapiće. Tako dobijene štapiće ubacite u tiganj sa prethodno zagrejanim vrelim uljem i pržite sve dok krompirići ne dobiju zlatkastu boju.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua