zdravija varijanta

Umesto testa – tajni sastojak: Letnje pica-pogačice iz tiganja koje se prave za bezmalo 15 minuta (RECEPT)

Bez mešenja testa i čekanja da nadođe, ovo domaće pecivo je odlično rešenje kada nemate mnogo vremena.

Sočne pica-pogačice bez klasičnog testa od brašnafoto: PRATİK YEMEK TARİFLERİ, Youtube Printscreen

Ako vam nedostaje ideja za doručak i večeru na brzinu, ove sočne pica-pogačice mogle bi da budu savršen dodatak vašem porodičnom kuvaru.


Praktične su jer mogu da se spakuju za posao, jednostavne za pripremu i ne oduzimaju mnogo vremena, a osvežavajuće su, slasne i zasitne.


Njihov tajni sastojak je krompir, koji se koristi umesto klasičnog testa, a sve što je potrebno jeste da mu dodate malo brašna i jaja kako bi se sve lepo povezalo.

Sastojci:

 

  • 3 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice nane
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • veza mladog luka
  • 1 paradajz
  • 80 g čedar sira


Priprema

 

  1. Oljuštite krompir i stavite u hladnu vodu da odstoji i pusti višak skroba. Izrendajte ga potom, pa dobro ocedite.
  2. Iseckajte luk sitno, pa ga pomešajte s krompirom i dodajte tome jedno jaje, so, jaje i nanu i dobro promešajte. Potom sipajte i brašno i mešajte dok se ne sjedini.
  3. Oblikujte kao pogačice ili pljeskavice i pržite na srednjoj vatri pokriveno u podmazanom i ugrejanom tiganju. Kad bude pečeno odozdo, okrenite ih špatulom i ostavite da se krčkaju.
  4. Sitno iseckajte peruške mladog luka, a potom i paradajz na kriške, a čedar izrendajte.
  5. Stavite rendani sir na okrenute pogačice, stavite po krišku paradaza na svaku, pa pospite perima mladog luka i potom i sirom. Dodajte nanu po želji, poklopite i ostavite da peče dok se sir ne otopi.

Pogledajte kako se prave pica-pogačice od krompira.

 

BONUS VIDEO

Musaka i šopska salata kakve niste probali