san snova

Kao iz bakine kuhinje: STARINSKI RECEPT za najukusniji biskvit kolač sa malinama pravo je LETNJE OSVEŽENJE za sladokusce

Predstavljamo vam recept za osvežavajući letnji kolač koji miluje sva čula.

Kao iz bakine kuhinjefoto: wisit wongba/Shutterstock

Uživajte u letnjem osveženju sočnog kolača od malina koji će vas oduševiti svojom mekoćom i blagim citrusnim notama limuna.

 

Kombinacija svežih malina i aromatičnog soka i kore limuna pruža savršen balans slatkoće i kiselosti.

 

Ovaj jednostavan recept je idealan za sve prilike - od opuštenih poslepodneva do posebnih proslava, a vaši ukućani će ga obožavati!

 

 

Sastojci

 

  • 200 g malina (svežih ili smrznutih)
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 120 ml biljnog ulja
  • 200 ml jogurta
  • Sok i kora jednog limuna
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Šećer u prahu za posipanje (po želji)

 

Mešavina maline i limuna u svim varijantama je neodoljivafoto: Instagram/printscreen

 

Priprema

 

  1. Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje ili ga namastite i pobrašnite.
  2. Priprema smese: U velikoj posudi, umutite šećer i jaja dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte ulje, jogurt, sok i koru limuna, pa sve dobro sjedinite.
  3. Dodavanje suvih sastojaka: U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, mešajući dok se sve ne sjedini.
  4. Dodavanje malina: Pažljivo umešajte maline u smesu, pazeći da se ne zgnječe previše.
  5. Pečenje: Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.
  6. Ostavite kolač da se ohladi u plehu nekoliko minuta, a zatim ga prebacite na rešetku za hlađenje. Pre serviranja, po želji pospite šećerom u prahu.

 

Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua