Nije potrebno ništa što već nemate u svom frižideru i osim što će ga učiniti gušćim takođe će mu dati još lepši ukus
Ukoliko volite grašak i želite da napravite varijantu bez brašna i štetne zaprške ovaj savet može da vam bude od koristi.
Priprema graška je ista kao što ga spremate inače, ali vodite računa da ne dodajte previše vode u njega.
Grašak treba naliti samo tek toliko da ogrezne u vodi, nikako da punite šerpu, jer se on brzo kuva i ta tečnost neće ispariti.
Za pripremu graška vam je potrebno:
- 450 g graška
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- malo ulja
- malo belog luka
- začin po želji
- senf
- kečap
Priprema:
Izdinstajte luk i šargarepu koje ste prethodno sitno iseckali. Zatim dodajte grašak i jednu šolju vode. Potrebno je samo da sav grašak bude prekriven vodom, sve više od toga je previše.
Kuvajte uz povremeno mešanje i ako izvri voda dodajte još malo, ali tople vode. Začinite po želji. Kad je grašak kuvan dodajte sitno seckan beli luk. Potom da ga zgusnete dodajte 3,4 kašike senfa i isto toliko kečapa.
Neka proključa, a potom isključite i ostavite na ringli dok se ne ohladi. Senf će mu dati potrebnu gustinu, ali će doprineti i tome da bude ukusniji nego što ste očekivali i što bi bio da ne dodate ovaj začin.
Bonus video:
Da li biste se zasladili slaninom