neodoljiva

Tajni sastojak daje joj UKUS KOJI SE PAMTI: Ovakvu PROJU sigurno nikad niste probali, a sve se umuti za 5 minuta

Predstavljamo vam pomalo neobičan, ali fenomenalan recept za domaću proju

Sočna i izdašna domaća proja (ILUSTRACIJA)foto: johnlck/Shutterstock

Proja spada u omiljena peciva na našim prostorima, pa je samim tim dobila mnogo interesantnih verzija.


Često je pravimo u obliku mafina, popularni su recepti s jogurtom i kiselim mlekom, a u letnjim danima je omiljena sočna proja s tikvicama.


Međutim, malo je poznata proja s mlevenim orasima i vinom, koja ima neobičan, a ipak donekle poznat ukus, veoma je sočna i izdašna.

Sastojci:

 

  • 2 šolje belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 šolje mlevenih oraha
  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja vina
  • 2 šolje kisele vode
  • ½ šolje ulja


Priprema

  1. U jednoj činiji pomešajte belo i kukuruzno brašno s mlevenim orasima, pa im dodajte prašak za pecivo.
  2. Malo po malo, dodajte mineralnu vodu i vino, uz neprestano mešanje da biste razbili grudvice, a na kraju i ulje i sve dobro promešajte.
  3. Kad bude kompaktno, sipajte u pleh, koji ste prethodno obložili pek-papirom.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska proja na listi najboljih hlebova sveta