voćno-kremasti užitak

Prste da poližeš: DOMAĆI ČIZKEJK SLADOLED nešto je najukusnije što ćete probati ovoga leta, a PRAVI SE LAKO I BRZO!

Jednom kada isprobate ovaj recept, više nikada nećete jesti kupovni sladoled!

Čizkejk sladoled je pravi letnji specijalitetfoto: Shutterstock/zoryanchik

Potrebu da se istovremeno zasladimo i rashladimo u vrelim letnjim danima najčešće zadovoljavamo porcijom kupovnog sladoleda.

 

Izbor u prodavnicama je limitiran, a stalno ponavljanje istih ukusa ponekada ume i da dosadi.

 

Domaći čizkejk sladoled u jednom zalogaju spaja reči osvežavajuće i kremasto, a uz ovaj jednostavan recept postaće vaš omiljeni letnji dezert!

 

Sastojci:

 

  • 350 g slatkog kondenzovanog mleka
  • 250 g maskarpone sira
  • 100-150 g sitno izlomljenog keksa po izboru
  • 100 g malina (svežih ili zaleđenih)
  • 200 ml slatke pavlake 
  • par kašika džema od malina (ili skuvati na laganoj vatri 200 g svežih ili smrznutih malina sa 70ml vode, 2 kašike šećera i 1 kašikom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smesa)
  •  po želji malo rendane bele čokolade

 

Mnogima omiljen kolač još je ukusniji u formi sladoledafoto: Shuterstock

 

Priprema:

 

  1. Kratko umutiti maskarpone sir i kondenzovano mleko, toliko da se lepo sjedine.
  2.  Posebno umutiti slatku pavlaku, ali voditi računa da ne bude previše čvrsta.
  3. Sjediniti obe smese i dobro ih umešati. Dodati sitno izlomljen ili mleveni keks, malo rendane bele čokolade i sve dobro promešati.
  4.  U posudu koji je pripremljena za sladoled sipati 1/3 smese, lepo rasporediti, pa sipati 1-2 kašičice džema (prethodno rastopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smesu.
  5.  Preko staviti 6-7 naseckanih malina i posuti jednom kašikom mlevenog keksa. Postupak ponavljati sve dok ima fila.
  6.  Ostaviti da se hladi minimum 3 sata, pa servirati po želji.

 

Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!