i u starosti mu je bilo teško

"Nije lako znati da si ružan..." Zbog JEDNE REČENICE njegove majke, legendarni glumac je patio do kraja života

Izgradio je veliku holivudsku karijeru, bio s nekim od najlepših žena u istoriji filma, osvojio je brojne nagrade, stekao milione obožavalaca širom sveta i u osamdesetim godinama se još uvek osećao loše zbog nečega što mu je majka rekla kad je imao 16 godina.

Donald Saterlend na ceremoniji Governor's Awards 2017.foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Holivudski glumac Donald Saterlend preminuo je pre dva dana u 89. godini, saopštio je njegov najstariji sin i kolega Kifer Saterlend.


Kako je istakao, njegov otac uživao je u svom poslu, a on ga smatra jednim od najvažnijih glumaca u istoriji svetske kinematografije. Kako je zaključio, njegov slavni tata "proživeo je dobar život".


Nakon ovih tužnih vesti, društvene mreže preplavile su poruke podrške porodici, sećanja na njegove najvažnije uloge i malo poznate detalje iz života Donalda Saterlenda, a jedan od najzapaženijih je snimak iz čuvene emisije "60 minuta" u kom je gluma pričao o svom izgledu.

Emisija je emitovana 2018. godine, kada je Saterlend imao 83 godine, a on je u njoj objasnio da sebe smatra "neprivlačnim muškarcem" i bilo je očigledno koliko mu je i u poznim godinama teško zbog toga. Sve je počelo, kako to često biva, u detinjstvu.


Glumac je pričao o tome kako nikada nije imao dovoljno samopouzdanja i bio je zabrinut zbog svog izgleda, a sve je pogoršao jedan razgovor s njegovom majkom kada je imao 16 godina. On je uvek bio izrazito visok, izduženog lica i ušiju, a školski drugovi su ga zvali Dambo.


Jednog dana je zabrinut pitao majku da li izgleda lepo.

Donald Saterlend umro je u 89. godini FOTO: EPA-EFE/WILL OLIVER
Donald Saterlend umro je u 89. godini FOTO: Profimedia
Donald Saterlend umro je u 89. godini FOTO: EPA-EFE/MIKE NELSON
Donald Saterlend umro je u 89. godini FOTO: EPA-EFE/MIKE NELSON
Donald Saterlend umro je u 89. godini FOTO: EPA-EFE/MIKE NELSON
Donald Saterlend umro je u 89. godini FOTO: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Moja majka me je pogledala – rekao je on voditelju Andersonu Kuperu i napravio pauzu da bi ukazao na njeno oklevanje nakon ovog pitanja. – "Tvoje lice ima ličnost, Donalde."


Ovog ga je pogodilo više nego što bi hteo da prizna bilo kome, pa čak i majci.


Otišao sam u svoju sobu i krio se ostatak dana – prisetio se glumac, a voditelj ga je pitao da li je ovaj komentar ostao uz njega.


Ne zaista, samo 65,66 godina – rekao je Donald Saterlend kroz smeh. – Nije lako znati da si ružan čovek u poslu kojim se ja bavim.

Kada ga je Kuper pitao misli li uistinu da je ružan, Saterlend je zaključio:


Neprivlačan je nežniji način da se to kaže.

 


"Ovo me je zaista šokiralo. Nikad nisam mislio da je Donald Saterlend ružan!", "Ovo izgleda kao trauma, sećao se svakog detalja", "Tragično je što je ovaj jedinstveni, predivni čovek mislio za sebe da je ružan", "Zanimljivo, ne bih rekao da je bilo ko smatrao Donalda Saterlenda ružnim. Ali takva osećanja se razviju u mladosti, pa roditelji moraju da budu oprezni", "Moj tata ima 83 godine i još uvek pominje kako ga je mama nazivala ružnim dečakom"... neki su od komentara na društvenoj mreži Iks.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Porodični psiholog o posledicama nasilja