LAGANA I VOĆNA

Najbrža voćna torta bez uključivanja rerne: Obožavana ''Lejdi Di'' poslastica je sve što vam treba ovog leta

Torta "Lejdi Di" je osvežavajuće voćna, neodoljivo ukusna i lako se priprema - savršena poslastica za sve prilike

Voćna poslastica sa bananom, bez pečenja kore u rernifoto: Youtube/printscreen/ Sara Fehr

Kako su krenuli topli dani, a želja za slatkim stvarima ne jenjava, najbolji način je da se zasladite uz tortu "Lejdi Di" - brzu, jednostavnu, ali neodoljivo voćnu poslasticu.

 

Ova torta osvaja ukusom voća i lakoćom pripreme, pružajući vam slatke trenutke bez potrebe za pečenjem. 

 

 

Sastojci:

 

  • 350 g šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 7,5 dl mleka
  • 1 maslac
  • 300 g keksa
  • 300 g mlevenih oraha, lešnika ili kokosa
  • 4-5 banana
  • 500 ml slatke pavlake za šlag

 

 

Priprema:

 

  • Skuvajte puding sa šećerom i mlekom, prateći uputstva na pakovanju i ostavite ga da se potpuno ohladi.
  • Umutite maslac dok ne postane kremast.
  • Dodajte lomljeni keks, iseckane banane i 300 g orašastih plodova po izboru (orasi, lešnici ili kokos), i dobro ih sjedinite sa maslacem.
  • Smesu istresite na odabranu podlogu za tortu i oblikujte je prema željenom obliku.
  • Na pripremljenu bazu rasporedite ohlađeni puding, ravnomerno ga raspoređujući po površini.
  • Umutite šlag od pavlake prema uputstvu na pakovanju dok ne dobijete čvrstu, kremastu teksturu.
  • Premažite tortu pripremljenim šlagom, lepo je ukrasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video: