recept

Ručak iz JEDNE POSUDE za celu porodicu za DVA DANA: Iseckaj, začini, prelij vodom, gurni u rernu i to je sva mudrost

Iako ovim receptom nećemo otkriti "toplu vodu" možda će nekom biti od koristi za neki od budućih brzinskih ručkova 

foto: Profimedia

Zaposlene domaćice se svaki dan dovijaju na razne načine kada je priprema obroka za porodicu u pitanju. Često tražimo načine da uvek imamo nešto na kašiku, ali nije uvek lako ispratiti urbani ritam života.

 

Ipak, to ne znači da treba da se prepustimo lošoj hrani, kupovinim oborcima, jer je domaće jelo ipak ono što je najzdravije i najukusnije.

 

Ako i vi žudite za jelima koja mogu da se podgreju i sutradan, ovaj recept bi mogao da osvoji vašu naklonost i pažnju. Osim što se sprema bez mnogo muke, s njim nećete isprljati gomilu sudova i što je još veoma važ

Recept

 

  • 6 pilećih bataka bez koske
  • 200 g kukuruza
  • 200 g graška
  • 3 krompira
  • 3 šargarepe
  • 2 paprike
  • glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • malo belog luka u prahu
  • 50 ml ulja
  • začini
  • 200 g pirinča
  • 250 g kačkavalja
SAVŠEN RUČAK IZ JEDNE POSUDE foto: Youtube Printscreen

Priprema:


U vatrostalnu posudu stavite meso koje ste prethodno usolili, zatim odozgo poređajte povrće, oprani pirinač i prelijte sa 3 čaše pilećeg bujona i ulje. Ako nemate kockicu za supu, može i da se razmuti malo suvog začina u vodu i da se time prelije. 

 

Stavite u rernu na pola sata, a potom izvadite i meso izvucite na površinu tako da kožica bude ka gore, da bi se lepo zapekla. Vratite u rernu na još 15 minuta na 220 stepeni. 

 

Ako je potrebno dodajte još malo tečnosti. Nakon 15 minuta izvadite, proverite da li je meso pečeno, i ako jeste dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. 

Isključite rernu i vratite vatrostalnu da u nju samo koliko da se kačkavalj istopi. To je sve, uživajte, prijatno.

 

Bonus video:

Recept za leskovačke uštipke